Info

2. jun 2016.2. jun 2016.
GENERACIJA 1965/66. EKONOMSKE ŠKOLE U ŠAPCU OBELEŽILA PEDESETOGODIŠNjICU MATURE

PRELISTAVANjE SPOMENARA

Izražena radost zbog ukazane prilike i snage da se prisete ne baš svežih, ali, svakako, dragih uspomena iz srednjoškolskih dana.
Kada su članovi Organizacionog odbora za obeležavanje pedesetogodišnjice mature: Branko Mišić, Brana Mihailović, Ivan Janković i Dragan Mićić nedavno bili u Ekonomskoj školi u Šapcu da se sa direktorom dogovore oko vremena i učionice za prozivku, ispred njegovih vrata grupa đaka-maturanata, puna životne nade, poletnih iščekivanja i ideja, bila je zbunjena, gotovo zabezeknuta, kada je čula da „matorci“ označavaju pet decenija od đačkog rastanka. Širom otvorenih očiju kao da su se pitali: „Šta ovi traže?“. Tek kako su izgledali kada im je rečeno da se, čak, ni njihovi roditelji nisu rodili kada se generacija 1965/66. radovala prvoj maturskoj proslavi. Tako su se, verovatno, i ove starine osmehivale posmatrajući ondašnje slične jubilarce.
- Da nam je neko onda rekao da će naš današnji susret biti više prelistavanje spomenara nego priča o planovima i životnim htenjima, teško bismo poverovali, - primetio je Dragan Mićić u pozdravnoj reči pri prozivci. - Da su nam sada one godine, a ova pamet, neko bi menjao životnu putanju, neko bi nešto dodao ili oduzeo. Ima i onih koji su zadovoljni pređenom stazom. Sada, samo zdravlje da posluži.
U svakom slučaju, izražena je radost zbog ukazane volje i snage da se, kao svoji među svojima, prisete ne baš svežih, ali dragih uspomena iz srednjoškolskih dana, uvereni da će ovi trenuci druženja zauvek ostati u sećanju.
Tom prilikom je prof. dr Mirjana Petković, nekadašnji đak i profesor Ekonomske škole u Šapcu, inače, aktuelni profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, darovala svojoj bivšoj školi udžbenike fakulteta, a Dragan Mićić svoje knjige „Tanjug javlja“.
Lj. Đukić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa