23. jun 2016.23. jun 2016.
MAČVANSKA OKRUŽNA LIGA ““ 30. KOLO

Podela bodova na kraju lige

FK „Mladost“ (PP) ““ FK „Radnički šabački“ 4:4 (2:3)
Šapčani će i naredne sezone igrati u Okružnoj ligi, ali najbolji zamajac i motiv može biti učinak ovog proleća. Samo jednom i to na startu proleća, „Radnički“ je poklekao i samo dva puta remizirao, a i tu je mogao do pobeda, dok je čak 12 puta slavio. Kada bi se gledalo samo proleće, Šapčani bi bili daleko od svih na vrhu. Ipak, peharu i Zoni raduje se „Drina“.
Iako nije imala nikakav takmičarski značaj, utakmica u Pocerskom Pričinoviću izgledala je kao da i jednoj i drugoj ekipi znači sve. Umorne odbrane, navala je znala da iskoristi što se oslikalo kroz 8 golova. Vrlo brzo su poveli gosti golovima Lazića i Petrovića. Ivanković i Marković domaćina vraćaju u život, ali svega dva minuta od izjednačenja, Radukić Radničkom obezbeđuje prednost na odmoru. Nikolić donosi novih dva gola viška Šapčanima na početku drugog dela. Nešto opušteniji pristup Šapčana u finišu, igrači „Mladosti“ kažnjavaju, a Jovičić i Todorović donose svom timu bod. Na utakmici je bilo i dosta tenzije, koškanja, ali je, na sreću, sve privedeno kraju na najbolji način. Meč u Pričinoviću bio je i oproštajni za dvojicu dugogodišnjih prvotimaca drugog najstarijeg šabačkog fudbalskog kluba, Lukića i Lazića.
Na kraju, „Drina“ će nastupati u „Zoni Drina“, u niži rang su ispali „Jedinstvo“ Zavlaka i „Jadar“ Stupnica, dok će baraž za opstanak igrati „Lipolist“.
TABELA: 1. Drina 65, 2. Radnički šabački 63, 3. Mačva (B) 53, 4. Mladost (P) 53, 5. Hajduk Stanko 46, 6. Podrinje 45, 7. Mladost (PP) 44, 8. Jedisntvo (Š) 44...... 13. BMR 35, 14. Lipolist 33, 15. Jadar 31, 16. Jedinstvo (Z) 9.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa