Berza

  • aero 900 ▲ 3,69%
  • ikrbg 70 ▲ 40,00%
  • jesv 6.002 ▼ -7,66%
  • niis 605 ▲ 1,00%
  • rso16142 114,63 ▼ -0,90%
  • stotn 125 ⚫ 0,00%
(30. jun 2016.)
ZAVRŠEN PRVI UPISNI ROK

POPUNjENO DVE TREĆINE MESTA

Na šabačkim visokim školama okončan je prvi upisni rok
Najveće interesovanje svršenih srednjoškolaca bilo je za studijske programe na Visokoj medicinskoj i poslovno-tehnološkoj školi, posebno na smerovima informatika, farmacija, zdravstvena nega i ekonomija. Novi smerovi privukli su veliki broj studenata, tako da je već u prvom upisnom roku popunjeno više od 300 mesta.
- Kada sam 2001. godine postao direktor škole, upisali smo 45 studenata. Deceniju i po kasnije, imamo više od tri stotine upisanih đaka u prvom upisnom roku, što predstavlja potvrdu dobrog rada. Prilagođavamo se željama učenika i zahtevima tržišta, trudimo se da ponudimo studijske programe nakon koji studentima pružaju veću mogućnost zaposlenja. Da smo i ove godine dobro radili potvrđuje i činjenica da se veliki broj budućih akademaca opredelio za neki od novih smerova, kaže dr Svetislav Lazarov, direktor Visoke medicinske i poslovno-tehnološke škole.
Na Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače prijemni ispit na dva studijska programa polagalo je 116 kandidata , što znači da će u drugom upisnom roku biti 34 slobodna mesta.
- Na studijskom programu Obrazovanje strukovnih vaspitača predškolske dece upisano je 75 kandidata na teret budžeta, odnosno 31 student koji će imati status samofinansirajućeg studenta. Na smeru Strukovni vaspitač za decu jaslenog uzrasta upisano je 10 kandidata čije će se školovanje finansirati iz budžeta. U drugom upisnom roku biće 34 slobodna mesta za samofinansirajuće studente. Naša škola, sa tradicijom i kvalitetom po kom je poznata u državi, pruža mogućnost upisa specijalističkih studija. Konkurs za upis, sa 150 slobodnih mesta, traje do 13. jula, kaže direktorka Visoke škole strukovnih studija za vaspitače dr Svetlana Karić.
Na Visokoj poljoprivrednoj školi strukovnih studija najveće interesovanje vladalo je za smerove koji budućim studentima nude više mogućnosti za posao nakon školovanja.
- Ove godine smo se potrudili da afirmišemo nove studijske programe. Interesovanje sudenata za pojedine smerove, kao što su zaštita bilja, turizam, agromenadžment i zaštita životne sredine je bilo veoma veliko. Za pojedine smerove, zbog statusa agrara, nije bilo velikog interesovanja, ali sam siguran da će u drugom upisnom roku broj studenata i na tim studijskim programima biti veći. Ključna stvar prilikom upisa fakulteta je, pokazuje se, posao nakon školovanja, te ni ne čudi što su kandidati najviše bili zainteresovani za studijski program zaštita bilja, kaže dr Radenko Stepić, direktor Visoke poljoprivredne škole strukovnih studija.
M.S.M.

Najnoviji broj

28. maj 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa