Берза

  • aero 800 ▼ -18,28%
  • alfa 33.000 ⚫ 0,00%
  • dinnpb 3.202 ⚫ 0,00%
  • fito 2.720 ⚫ 0,00%
  • kmbnpb 840 ▼ -1,18%
  • niis 685 ▲ 0,15%
(21. октобар 2010.)
УЧЕНИЦИ ШАБАЧКЕ ЕКОНОМСКО-ТРГОВИНСКЕ ШКОЛЕ У ПОСЕТИ ПАРТНЕРСКОЈ ШКОЛИ У СР НЕМАЧКОЈ

РАЗМЕНА ЗНАЊА И НЕГА ПРИЈАТЕЉСТВА

Пројекат партнерских односа између Економско-трговинске школе из Шапца и школе у Фреибургу у СР Немачкој подржали Министарство просвете, немачка организација за техничку подршку ГТЗ и амбасаде СР Немачке и САД у Србији. У посети партнерској школи боравила 24 ученика, три професора и директор шабачке економске школе. Шабачки ђаци одушевљени посетом. У мају следеће године деца из СР Немачке биће гости Шапчанима
Прошлу недељу октобра ове 2010. године њих 24 памтиће као једну од лепших успомена из живота: била је то посета која се памти и која ствара најлепша искуства, са којима ће ови млади људи заокружити своје средњошколско образовање и која ће им отворити перспективе.
Све је почело пројектом којим је успостављено партнерство дугорочног повезивања Економско-трговинске школе из Шапца и Еуцкен-Гyмнасиум из Фреибурга у СР Немачкој. Овим пројектом, који су подржали Министарство просвете Републике Србије и амбасаде СР Немачке и САД у нашој земљи, успостављена је дугорочна сарадња између две школе. Сарадња је замишљена у више нивоа и обухвата сарадњу менаџмента две школе, сарадњу настваног кадра која подразумева размену искустава и идеја, рад на развоју нових наставних метода и њихове примене у школским срединама и сарадњу ученика кроз реципрочну размену ученичких група за које се организују студијске посете. Кроз ове посете ученици из обе школе посећују различите политичке, економске и едукативне институције и упознају се са културом и обичајима људи из Србије и СР Немачке.

Најновији број

14. фебруар 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa