1. septembar 2016.1. sep 2016.
POSLE TEKSTA U „GLASU PODRINjA“, PRIČA SAVE JANIĆ, DOBIJA POZITIVAN EPILOG

ŽIVOT U DOMU NADE

Nedavno smo, u našem listu, u natpisu “Gde je život u kući bola“, pisali o Savi Janić, ženi koja je preživela Golgotu ““ Jasenovac u Drugom svetskom i “naš“ rat. U prvom su joj zapalili kuću, u drugom još jednu, a treća, koju joj je sin kupio, u planu je za rušenje.
Tekst smo završili rečima: “Još uvek verujući u ljudsku dobrotu, nadamo se da epilog ove priče neće biti kao u onoj narodnoj: Kako te kolevka zaljulja, tako te motika zakopa, da će Sava, pre nego što se preseli u Nebeske Dvore, pronaći mir u svojoj, trećoj kući, da bude blizu sina i čuva praunuke“.
Naša nada nije bila uzaludna. Ruža Popović, predsednica fondacije “Humano srce“, koja je uvek spremna da pomogne onima kojima je pomoć potrebna, odmah je odreagovala.
- U “Glasu Podrinja“ sam pročitala potresnu priču o sudbini Save Janić, kojoj život nije bio naklonjen. Posle svega što joj se dogodilo, živi kao podstanar, veliki deo njene skromne penzije odlazi na kiriju, a dobila je rešenje za rušenje objekta koji je sin kupio za nju. Kontaktirala sam načelnicu Urbanizma, koja mi je rekla da objekat neće biti srušen, “Humano srce“ će ga adaptirati i kompletno opremiti da bi Sava napokon imala svoju kuću.
M.F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa