Инфо

1. септембар 2016.1. сеп 2016.
ПОСЛЕ ТЕКСТА У „ГЛАСУ ПОДРИЊА“, ПРИЧА САВЕ ЈАНИЋ, ДОБИЈА ПОЗИТИВАН ЕПИЛОГ

ЖИВОТ У ДОМУ НАДЕ

Недавно смо, у нашем листу, у натпису “Где је живот у кући бола“, писали о Сави Јанић, жени која је преживела Голготу ““ Јасеновац у Другом светском и “наш“ рат. У првом су јој запалили кућу, у другом још једну, а трећа, коју јој је син купио, у плану је за рушење.
Текст смо завршили речима: “Још увек верујући у људску доброту, надамо се да епилог ове приче неће бити као у оној народној: Како те колевка заљуља, тако те мотика закопа, да ће Сава, пре него што се пресели у Небеске Дворе, пронаћи мир у својој, трећој кући, да буде близу сина и чува праунуке“.
Наша нада није била узалудна. Ружа Поповић, председница фондације “Хумано срце“, која је увек спремна да помогне онима којима је помоћ потребна, одмах је одреаговала.
- У “Гласу Подриња“ сам прочитала потресну причу о судбини Саве Јанић, којој живот није био наклоњен. После свега што јој се догодило, живи као подстанар, велики део њене скромне пензије одлази на кирију, а добила је решење за рушење објекта који је син купио за њу. Контактирала сам начелницу Урбанизма, која ми је рекла да објекат неће бити срушен, “Хумано срце“ ће га адаптирати и комплетно опремити да би Сава напокон имала своју кућу.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa