1. septembar 2016.1. sep 2016.
VOŽNjA PODRŠKE PREDLOGU UDRUŽENjA „VOZI ULICE“

VIŠESTRUKA KORIST

Zalažući se za veću bezbednost biciklista, kao i smanjenju gužve u centru grada, Udruženje „Vozi ulice“, prošle subote organizovalo je vožnju podrške svom najnovijem predlogu. U pitanju je izgradnja kvalitetne dvosmerne biciklističke staze u Ulici Vojvode Janka Stojićevića, kao i obeležavanje biciklističke trake u Ulici Vojvode Miloša Pocerca u smeru ka centru.
- Okupili smo se da pošaljemo poruku o neophodnosti ovih promena. Ujedno se vozimo kroz grad promovišući bicikl kao prevozno sredstvo. Cilj je da utičemo na poboljšanje uslova za vožnjom bicikla u Šapcu. Šabac ima problem sa previša automobila u širem centru. Ima problem i sa nedostatkom biciklističke infrastrukture zbog koje se građani teško odlučuju za bicikl koji je daleko bolji od drugih prevoznih sredstava ““ izjavio je Nemanja Manjenčić, predsednik Udruženja „Vozi ulice“.
Tačno u podne grupa građana svih uzrasta, predvođena članovima Udruženja, krenula je sa Gradskog trga ulicama Miloša Pocerca i Vojvode Janka Stojićevića sve do Letnjikovačke šume šaljući jasnu poruku.
- Zahvalio bih se svima koji su došli da učestvuju i podrže našu zajedničku akciju. Apelovao bih na gradske vlasti, pogotovo na Direkciju za puteve grada Šapca, da se pod hitno postave ležeći policajci kako bi se usporio motorni saobraćaj i obezbedio nesmetan prelazak đaka u „Stojanovu“ školu. Ova akcija je korisna za sve učesnike u saobraćaju kako bi se razdvojio saobraćaj za bicikliste, pešake, motorna vozila. Mislim da je to nešto što bi unapredilo celokupan saobraćaj u Ulici Vojvode Janka Stojićevića - rekao je Mladen Jovanović u ime roditelja OŠ „Stojan Novaković“.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa