Инфо

1. септембар 2016.1. сеп 2016.
ВОЖЊА ПОДРШКЕ ПРЕДЛОГУ УДРУЖЕЊА „ВОЗИ УЛИЦЕ“

ВИШЕСТРУКА КОРИСТ

Залажући се за већу безбедност бициклиста, као и смањењу гужве у центру града, Удружење „Вози улице“, прошле суботе организовало је вожњу подршке свом најновијем предлогу. У питању је изградња квалитетне двосмерне бициклистичке стазе у Улици Војводе Јанка Стојићевића, као и обележавање бициклистичке траке у Улици Војводе Милоша Поцерца у смеру ка центру.
- Окупили смо се да пошаљемо поруку о неопходности ових промена. Уједно се возимо кроз град промовишући бицикл као превозно средство. Циљ је да утичемо на побољшање услова за вожњом бицикла у Шапцу. Шабац има проблем са превиша аутомобила у ширем центру. Има проблем и са недостатком бициклистичке инфраструктуре због које се грађани тешко одлучују за бицикл који је далеко бољи од других превозних средстава ““ изјавио је Немања Мањенчић, председник Удружења „Вози улице“.
Тачно у подне група грађана свих узраста, предвођена члановима Удружења, кренула је са Градског трга улицама Милоша Поцерца и Војводе Јанка Стојићевића све до Летњиковачке шуме шаљући јасну поруку.
- Захвалио бих се свима који су дошли да учествују и подрже нашу заједничку акцију. Апеловао бих на градске власти, поготово на Дирекцију за путеве града Шапца, да се под хитно поставе лежећи полицајци како би се успорио моторни саобраћај и обезбедио несметан прелазак ђака у „Стојанову“ школу. Ова акција је корисна за све учеснике у саобраћају како би се раздвојио саобраћај за бициклисте, пешаке, моторна возила. Мислим да је то нешто што би унапредило целокупан саобраћај у Улици Војводе Јанка Стојићевића - рекао је Младен Јовановић у име родитеља ОШ „Стојан Новаковић“.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa