8. septembar 2016.8. sep 2016.
PRVA LIGA SRBIJE ““ 5. KOLO

LAZAREVIĆ DONEO RADOST

FK „MAČVA“ ““ FK „KOLUBARA“ 1:0 (0:0)
Stadion Mačve. Gledalaca: 2.000. Gl. sudija: Živković (Niš), pomoćnici: Milićević (Aleksandrovac) i Petrović (Niš). Strelac: Lazarević u 81. za Mačvu. Žuti kartoni: Jeremić, Obrovac (Mačva); Petrić, Ilić, Mijailović, Brajović, Čadikovski (Kolubara). Crveni kartoni: Obrovac (Mačva) i Ilić (Kolubara).
MAČVA: M. Pejović, F. Pejović (kap.), Ristivojević, LAZAREVIĆ, Blagojević, IVIĆ, Stančetić (Memedović), Milosavljević, Obrovac, Jeremić (Krstić), Matić (Đukić).
KOLUBARA: Puletić, Mijailović, Petrić, Milojević, Jagodić, Stanić, Ilić, Peralović, Čadikovski (kap.), Dimitrić, Rajković.
Kolubara bi svakako bila zadovoljna bodom iz Šapca, te je nekadašnji trener Mačve, Dejan Nikolić, odredio prilično defanzivnu postavu, dok su se lideri na tabeli odlučili za visok presing i oprobanu igru koja je donela mnogo radosti do sada.
Prvi deo nije doneo velike prilika iako je „Mačva“ bila ta koja je kontrolisala igru i imala inicijativu. Nekoliko akcija koje su obećavale, završavale su se oko kaznenog prostora Lazarevčana. Blizu mreže loppta je bila posle pokušaja glavom Jeremića i Matića, kao i lepih udaraca Obrovca, Milosavljevića i Stančetića. Samo je kapiten Kolubare, Čadikovski, atraktivnim udarcem doneo recku u statistici svoje ekipe na kraju prvih 45 minuta.
U nastavku je „Mačva“ usporila igru i delovalo je da Kolubara ima konce u svojim rukama. Nisu oni pretili Pejoviću ni u tom periodu, ali su zaustavili domaće. Tempo igre, a još više tenzija na terenu rasla je u poslednjoj četvrtini susreta. Sudar Obrovca i Milojevića u kaznenom prostoru gostiju, slabi arbitar Živković procenio je kao simuliranje iskusnog veznjaka Šapčana i pokazao mu je žuti karton. Samo nekoliko minuta, visoko podignuta noga donela mu je novu javnu opomenu i isključenje. Uvek je pogrešno kada sudija pokuša kartonima da vrati „kontrolu“ nad utakmicom, a baš to je odlučio Nišlija. Meč je bio rastrzan, ali i publika bučnija. Domaće „osvežava“ Memedović. Šansu utakmice imao je Matić. Odlično izveden korner sa desne strane doneo mu je veliku priliku sa oko 5 metara, ali je volej „zakucao“ prečku. Gosti su iskusni, mogli su da priprete, no novi sjajan meč odigrala je odbrana Mačve i odlični zadnji vezni, Ivić. Ključan za ishod bio je 81. minut. Dugu loptu „crno ““ zelenih“ odlično je zaustavio Lazarević, izneo do polovine, a potom pronašao Matića. Bojana u prodoru faulom zaustavlja Milojević. Penal !!! Preiskusni Mladen Lazarević bez problema pogađa mrežu sa 11 metara. Ubrzo posle gola, zbog drugog žutog, meč završava i Ilić, polutka tima iz Lazarevca. „Crveno ““ crni“ su jači i delovalo je da će mirno privesti meč kraju. Ipak, u poslednjim sekundama, nesporazum u odbrani Šapčana posle kornera doneo je ogromnu priliku za Petrića. No, čini se da je i on bio iznenađen. Perfektnu loptu sa 6 metara šalje preko gola Pejovića.
OSTALI REZULTATI: OFK Beograd ““ Inđija 1:0, Budućnost (D) ““ Sinđelić 1:0, Jagodina ““ ČSK 1:1, Dinamo ““ BSK 2:0, Bežanija ““ Odžaci 0:0, Sloboda (U) ““ Radnički (P) 1:0, Zemun ““ Proleter (NS) 1:1.
TABELA PLS:
MAČVA 15
ČSK 11
BSK 9
Sinđelić 8
Jagodina 8
OFK Odžaci 8
Sloboda 8
Budućnost 7
Proleter (NS) 6
Bežanija 6
Dinamo (V) 5
Zemun 4
Radnički (P) 3
Kolubara 3
OFK Beograd 3
Inđija 2

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa