22. septembar 2016.22. sep 2016.
BALKANSKI TEKVONDO ŠAMPIONAT ““ DUPNICA 2016

TRI BALKANSKA ŠAMPIONA

Najbolji tekvondisti Balkana susreli su se na 18. Balkanskom šampionatu u Bugarskoj. Pod zastavom Srbije nastupilo je 25 tekvondista koji su iz susedstva doneli 16 odličja
Više od 500 boraca iz 9 zemalja imalo je slične ambicije u Dupnici. Konkurencija je bila jača nego prethodnih godina, a sve svoje rivale savladali su naša dva dva kadeta i jedan senior.
Svoju dominaciju na Balkanu još jednom je potvrdio Miloš Gladović. Posle srebra na G1 turniru u Poljskoj, šabački reprezentativac među borcima do 58 kg, nije imao ravnog. Poslednja prepreka, domaći takmičar, Bojan Binev savladan je poenima 7:4. Bojan Stefanović, tekvondista Letnjikovca osvojio je zlato u konkurenciji kadeta do 45 kg. U finalu je slavio protiv Stamenova (BJRM) 14:9. Zlato kao dokaz dominacije, u Šabac je donela i jedna kadetkinja, Nađa Rosić (“Viner Čivi“). Ona je bila najbolja među kadetkinjama do 51 kg, a u finalu savladala koleginicu iz reprezentacije Nedelovski 11:5.
Među odličijima, šabački tekvondo je najbogatiji srebrima. Na samo korak od vrha zaustavljeni su Ivan Karajlović, poražen u neizvesnoj borbi od Rabijca 0:1, odnosno Vanja Mićić, Nataša Lazić, Jovana Jelisavčić, Marko Tomić, Uroš Belanović i Vukašin Karavidić.
“Bronzane“ uspomene na Dupnicu imaće Zoran Kerkez, Vukašin Mojsilović, Jovan Bosnić, Zoran Tomić, Ksenija Spajić i Jana Bogdanović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa