22. septembar 2016.22. sep 2016.
KONFERENCIJA POVERENIŠTVA SRPSKE NAPREDNE STRANKE

SREDSTVA ĆE BITI DOSTUPNA

Povereništvo Srpske napredne stranke održalo je u utorak konferenciju za medije, na kojoj su demantovali navode gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića da Srbija neće moći da koristi sredstva iz IPARD fondova. Poverenik SNS za Šabac Aleksandar Pajić je naveo da su ona sam trenutno nedostupna našim poljoprivrednicima. Prema njegovim rečima, trebalo je samo pročitati izjavu ministra poljoprivrede i videti da je došlo do trenutne suspenzije akreditacije za pristup sredstvima. Pajić je rekao da će ova sredstva biti dostupna u narednom periodu.
-Odbornička grupa SNS u Skupštini grada je u više navrata u prethodnom periodu tražila da se obelodani kome je, po kojoj ceni i kojim uslovima izdato zemljište u vlasništvu grada. Do sada odgovor nismo dobili. Više od 250 hektara je 2011. godine dato pod zakup na po 20 godina. Deljeno je partijskim drugovima, rekao je Pajić.
Na konferenciji je bilo osvrta i na predizborna obećanja. Pajić je podsetio da je svim mesnim zajednicama obećano da će im novac od poreza na imovinu njihovih građana biti dostupan.
-Saveti MZ su većinom oformljeni od građana koji podržavaju SNS. Te MZ su kažnjene nedobijanjem sredstava. MZ Majur na računu fiktivno ima 8 miliona dinara, ima i projekte, međutim nema transfera sredstava prema njima, rekao je Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa