22. septembar 2016.22. sep 2016.
ČETVRTA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA

NIKAD OBIMNIJI DNEVNI RED

Četvrta sednica Skupštine grada predviđena za sredu na dnevnom redu je imala čak 51 tačku. Predstavnici opozicije podneli su predloge za proširenjem sa još šest tačaka, ali svi su odbijeni. Do zaključenja ovog broja zasedanje nije bilo završeno, a detaljniji izveštaj možete čitati u sledećem broju “Glasa Podrinja“
Pred odbornicima se našao rebalans budžeta grada za 2016. godinu koji je usvojen većinom glasova. Deficit je nešto manji od 260 miliona dinara, što će biti pokriveno iz neraspoređenih prihoda iz prethodnih godina.
Na dnevnom redu našli su se izveštaji o poslovanju svih javnih preduzeća.
Predviđeno je razrešenje Aleksandara Prodanovića sa funkcije direktora JKP “Vodovod“, a za vršioca dužnosti direktora predviđeno je imenovanje Daniele Lovrin Gavrilović. Sledećom tačkom, planirano je razrešenje sa mesta direktora JKP “Toplana Šabac“ Srećka Đurića, a za vršioca dužnosti ove funkcije je predviđen Aleksandar Prodanović.
Prema postojećem skupštinskom materijalu, direktor Direkcije za puteve ukoliko Skupštinska većina to odluči bi trebao da ostane Miodrag Filipović, novi v.d. direktora Doma zdravlja dr Branko Vujković, a na mesto njegovog zamenika se očekuje imenovanje dosadašnjeg direktora ove ustanove prim. dr Miroslav Popović.
Predviđeno je razrešenje Maja Ignjatović sa mesta direktora “Apoteka“ Šabac. dok je za v.d. direktora predložena Danka Stanojlović. Na dnevnom redu se našao i predlog odluke o načinu za revitalizaciju ove ustanove. U materijalu je konstatovano da se “Apoteka“ nalazi u stanju finansijske prezaduženosti. Grad kao osnivač kao najracionalniji način za revitalizaciju nalazi redefinisanje dužničko ““ poverilačkog odnosa sa postojećim poveriocima i uređenje načina i rokova izmirenja dugova iz prihoda od izdavanja u zakup slobodnih kapaciteta.
Na dnevnom redu se našao i predlog odluke o prestanaku mandata dva odbornika, i imenovanje novih, kao i predlog odluke o ukidanju Kancelarije za mlade. Poslove ove ustanove bi trebalo da preuzime Odeljenje za društvene delatnosti.
Odbornici su pred sobom imali i predlogo odluke o držanju domaćih životinja kojom se zabranjuje držanje pasa rase pit bul i pasa nastalih njihovim ukrštanjem.
Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite regulisano je korišćenje ličnog pratioca dece sa posebnim potrebama.
Ukoliko se usvoje odluke o Mesnim zajednicama, one će ubuduće biti dužne da podnesu program rada i finansijski plan za narednu godinu, na koje će Gradsko veće dati saglasnost. Takođe, moraće da podnesu i projekciju plana i programa za naredne dve godine.
Predviđeno je imenovanje novih članova Saveta za zdravlje grada Šapca, usvajanje godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada za 2016. godinu.
Pred odbornicima se našlo i nekoliko urbanističkih predloga, kao i izmene u školskim odborima pojedinih srednjih i osnovnih škola.
M. M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa