Инфо

22. септембар 2016.22. сеп 2016.
ЧЕТВРТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА

НИКАД ОБИМНИЈИ ДНЕВНИ РЕД

Четврта седница Скупштине града предвиђена за среду на дневном реду је имала чак 51 тачку. Представници опозиције поднели су предлоге за проширењем са још шест тачака, али сви су одбијени. До закључења овог броја заседање није било завршено, а детаљнији извештај можете читати у следећем броју “Гласа Подриња“
Пред одборницима се нашао ребаланс буџета града за 2016. годину који је усвојен већином гласова. Дефицит је нешто мањи од 260 милиона динара, што ће бити покривено из нераспоређених прихода из претходних година.
На дневном реду нашли су се извештаји о пословању свих јавних предузећа.
Предвиђено је разрешење Александара Продановића са функције директора ЈКП “Водовод“, а за вршиоца дужности директора предвиђено је именовање Даниеле Ловрин Гавриловић. Следећом тачком, планирано је разрешење са места директора ЈКП “Топлана Шабац“ Срећка Ђурића, а за вршиоца дужности ове функције је предвиђен Александар Продановић.
Према постојећем скупштинском материјалу, директор Дирекције за путеве уколико Скупштинска већина то одлучи би требао да остане Миодраг Филиповић, нови в.д. директора Дома здравља др Бранко Вујковић, а на место његовог заменика се очекује именовање досадашњег директора ове установе прим. др Мирослав Поповић.
Предвиђено је разрешење Маја Игњатовић са места директора “Апотека“ Шабац. док је за в.д. директора предложена Данка Станојловић. На дневном реду се нашао и предлог одлуке о начину за ревитализацију ове установе. У материјалу је констатовано да се “Апотека“ налази у стању финансијске презадужености. Град као оснивач као најрационалнији начин за ревитализацију налази редефинисање дужничко ““ поверилачког односа са постојећим повериоцима и уређење начина и рокова измирења дугова из прихода од издавања у закуп слободних капацитета.
На дневном реду се нашао и предлог одлуке о престанаку мандата два одборника, и именовање нових, као и предлог одлуке о укидању Канцеларије за младе. Послове ове установе би требало да преузиме Одељење за друштвене делатности.
Одборници су пред собом имали и предлого одлуке о држању домаћих животиња којом се забрањује држање паса расе пит бул и паса насталих њиховим укрштањем.
Одлуком о правима и услугама социјалне заштите регулисано је коришћење личног пратиоца деце са посебним потребама.
Уколико се усвоје одлуке о Месним заједницама, оне ће убудуће бити дужне да поднесу програм рада и финансијски план за наредну годину, на које ће Градско веће дати сагласност. Такође, мораће да поднесу и пројекцију плана и програма за наредне две године.
Предвиђено је именовање нових чланова Савета за здравље града Шапца, усвајање годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији града за 2016. годину.
Пред одборницима се нашло и неколико урбанистичких предлога, као и измене у школским одборима појединих средњих и основних школа.
М. М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa