8. novembar 2019.8. nov 2019.
Renovirana škola u Ljuticama

Renovirana škola u Ljuticama

Na Dan prosvetnih radnika u Ljuticama je svečano otvorena kompletno renovirana četvororazredna škola. Vrednost ovih radova i izgradnje školskog terena bila je oko 12 miliona dinara. Osnovci iz ovog koceljevačkog sela, koji su školsku godinu započeli u Donjem Crniljevu, vratili su se u svoju školu.



Objekat u Ljuticama jedan je od četiri koliko će ih ukupno biti rekonstruisano u tekućoj školskoj godini uz izgradnju dve fiskulturne sale.

Direktorka OŠ "Mića Stanojlović" Sonja Popović izrazila je zahvalnost rukovodstvu opštine Koceljeva i poručila da je duboko ubeđena da će ova ustanova i lokalna samouprava i u narednom periodu pružati međusobnu podršku.



Okupljenim gostima, đacima, prosvetnim radniicima i meštanima obratio se i narodni poslanik Veroljub Matić, nekadašnji đak ove škole, koji je, između ostalog, evocirao uspomene iz tog perioda. On je poručio da mu je drago što deca iz Ljutica i okoline imaju komoditet u renoviranoj školi.
-U ovoj školi, od vremena kada sam ja bio u njoj, samo su zidovi ostali. Ovo je druga ozbiljnija rekonstrukcija škole. Ja sam zahvalan onima koji su doprineli da se ovo uradi, koji su opredelili sredstva. Mislim prvenstveno na državu Srbiju, na izvođača radova koji je uradio rekonstrukciju za koju mislim da je dosta kvalitetno urađena. Suština je da imamo što više dece koja će da koristi ovu školu- rekao je Matić.



Meštani ovog sela iskoristili su prisustvo narodnog poslanika i postavili pitanje u vezi izgradnje i asvaltiranja puteva. -Ako dobro procenite situaciju, biće puteva- poručio je Matić svojim zemljacima.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa