30. novembar 2019.30. nov 2019.
Dveri prekinule blokadu RTS-a

Dveri prekinule blokadu RTS-a

Blokada sva tri ulaza RTS, koju su pripadnici pokreta Dveri počeli kasno poslepodne, završena je jer su članovi ovog pokreta dobili poziv od organizatora protesta "Jedan od pet miliona", koji je u toku, da im se pridruže u šetnji do vlade Srbije.

To je saopštio lider Dveri Boško Obradović koji je zaključao katancem tehnički ulaz RTS i ključeve poneo sa sobom.

"Ovo je poslednje upozorenje. RTS nepozivanjem organizatora protesta u svoj program krši Ustav", rekao je Obradović i dodao da time ne ispunjavaju svoju funkciju Javnog servisa.

Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" su sa kamiona pročitali zahteve Dveri uz parolu "Svi kao jedan protiv diktature".
Taj pokret je zatražio hitan sastanak sa glavnim i odgovornim urednikom informativnog programa RTS Nenadom Lj. Stefanovićem ili dežurnim urednikom kako bi im predočio zahteve.

"Zahevi su da večeras u Dnevniku 2 RTS-a gostuju (zamenik predsednika Stranke slobode i pravde) Borko Stefanović, jedan od lidera opozicije koji je brutalno pretučen u Kruševcu pre godinu dana, kao i organizatori protesta 'Jedan do pet miliona' ", navodi se u saopštenju Dveri.

Takođe, Dveri traže da se nakon Dnevnika večeras ili narednih dana obezbedi posebna emisija u kojoj bi učestvovao predsednik tog pokreta Boško Obradović i drugi poslanici iz opozicije "koji su u prethodnim nedeljama javno govorili na temu kriminalnih i koruptivnih afera u vrhu vlasti, što je RTS prećutao".
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa