11. decembar 2019.11. dec 2019.
Akcija „Čepom do osmeha“

Akcija „Čepom do osmeha“

Članovi udruženja „Čepom do osmeha“ održali su danas radionicu na temu ekologije, reciklaže i sortiranja otpada učenicima od prvog do četvrtog razreda u Osnovnoj školi “Laza K. Lazarević“ u Šapcu. Cilj je sakupljanje plastičnih čepova čijom prodajom mogu da se obezbede određena novčana sredstva za kupovinu pomagala deci sa invaliditetom ili smetnjama u razvoju.

- Bitno nam je da što veći broj dece prođe kroz edukaciju. Kroz rad udruženja „Čepom do osmeha“ shvatili smo da je stanovništvo spremno da sortira ali im je neophodno mesto i prostor gde bi mogli odložiti prikupljeni otpad. Pomoć nam pruža naš veliki partner Beks kurirska služba koji dovozi džakove do našeg sabirnog mesta bez ikakve novčane naknade – rekla je predsednica udruženja „Čepom do osmeha“ Tanja Petković i dodala:
- Tokom 2017. godine u Novom Sadu smo napravili mozaik od 900.000 čepova čija je veličina iznosila 621 metar kvadratni čime smo oborili Ginisov rekord. Ovim smo hteli da pošaljemo poruku da osobe sa invaliditetom imaju podršku, a istovremeno i da okupimo sve volontere na jednom mestu.

Udruženje „Čepom do osmeha“ broji više od 2000 volontera u Srbiji. Trenutno ima 30 aktivnih koordinatora koji svakodnevno kontrolišu svoje volontere u gradovima širom Srbije. Do sada su sakupili 350 tona plastičnih čepova, pomoću kojih su obezbedili 46 ortopedskih pomagala koja su poklonjena invalidima. Za jedno pomagalo poput ovog potrebno je prikupiti od dve do deset tona plastičnih čepova, a da bi se kupila jedna elektromotorna invalidska kolica koja koštaju od 250.000 do 300.000 dinara neophodno je 250 tona istih.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa