Инфо

11. децембар 2019.11. дец 2019.
Акција „Чепом до осмеха“

Акција „Чепом до осмеха“

Чланови удружења „Чепом до осмеха“ одржали су данас радионицу на тему екологије, рециклаже и сортирања отпада ученицимa од првог до четвртог разреда у Основној школи “Лаза К. Лазаревић“ у Шапцу. Циљ је сакупљање пластичних чепова чијом продајом могу да се обезбеде одређена новчана средства за куповину помагала деци са инвалидитетом или сметњама у развоју.

- Битно нам је да што већи број деце прође кроз едукацију. Кроз рад удружења „Чепом до осмеха“ схватили смо да је становништво спремно да сортира али им је неопходно место и простор где би могли одложити прикупљени отпад. Помоћ нам пружа наш велики партнер Бекс курирска служба који довози џакове до нашег сабирног места без икакве новчане накнаде – рекла је председница удружења „Чепом до осмеха“ Тања Петковић и додала:
- Током 2017. године у Новом Саду смо направили мозаик од 900.000 чепова чија је величина износила 621 метар квадратни чиме смо оборили Гинисов рекорд. Овим смо хтели да пошаљемо поруку да особе са инвалидитетом имају подршку, а истовремено и да окупимо све волонтере на једном месту.

Удружење „Чепом до осмеха“ броји више од 2000 волонтера у Србији. Тренутно има 30 активних коoрдинатора који свакодневно контролишу своје волонтере у градовима широм Србије. До сада су сакупили 350 тона пластичних чепова, помоћу којих су обезбедили 46 ортопедских помагала која су поклоњена инвалидима. За једно помагало попут овог потребно је прикупити од две до десет тона пластичних чепова, а да би се купила једна електромоторна инвалидска колица која коштају од 250.000 до 300.000 динара неопходно је 250 тона истих.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa