Berza

  • aero 866 ▲ 0,12%
  • kmbn 2.300 ▲ 0,04%
  • niis 595 ▼ -0,67%
  • tgas 12.800 ▼ -1,54%
(28. mart 2020.)

Vlada pooštrila mere

Vlada pooštrila mere
Vlada Srbije donela je odluku na današnjoj sednici da se svim državljanima Srbije i strancima sa boravišnom dozvolom, koji su o zemlju ušli 14. marta i kasnije, produžava obavezna mera kućne samoizolacije sa 14 na 28 dana, zbog epidemije korona virusa.

"Ovo praktično znači da svi koji su pri ulasku u zemlju dobili usmeno ili pismeno rešenje o kućnoj samoizolaciji u trajanju od dve nedelje, izolacija automatski nastavlja da teče još dve nedelje. Svi građani i stranci sa boravišnom dozvolom, bez izuzetka, u obavezi su da poštuju produženi rok kućne samoizolacije što će nadležni organi u narednom periodu redovno proveravati", navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Izmenjeno je i vreme trajanja zabrane kretanja za dane vikenda, pa je kretanje zabranjeno od 15 do pet časova ujutru.

"Građani koji nisu stariji od 65 godina, mogu napuštati svoje domove radnim danima i dalje od pet časova ujutru do 17 časova. Najstariji sugrađani mogu napuštati svoje domove jedino nedeljom između tri i osam časova ujutru, u cilju kupovine namirnica", dodaje se.

Navodi se da je Vlada Srbije, "vodeći se mišljenjem struke", odlučila da povuče odluku o dozvoljenoj šetnji kućnih ljubimaca u trajanju od 20 minuta izmedju 20 i 21 čas.

Takođe, preporučeno je da se sve pijace, na otvorenom i zatvorenom prostoru, zatvore do daljnjeg.

"Vlada Srbije nastaviće da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa korona virusom i prilagodjava sve mere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka. Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno, što pre iz ove bitke izašli kao pobednici", naglašava se.
Beta

Najnoviji broj

21. maj 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa