9. april 2020.9. apr 2020.
Mali: Sutra jednokratna isplata pomoći penzionerima

Mali: Sutra jednokratna isplata pomoći penzionerima

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će sutra početi isplata cele martovske penzije koja će biti uvećana za jednokratnu pomoć u iznosu od 4.000 dinara.

"Doneta je odluka da martovska penzija neće biti isplaćivana u dva dela, već odjednom i to zajedno sa obećanom pomoći", rekao je Mali, saopštilo je Ministarstvo.

Ministar je podsetio da su obezbeđeni i svi birokratski uslovi da penzije na kućne adrese stignu na vreme.

Kako je dodao, oni koji penzionerske čekove primaju preko tekućih računa, penzije će dobiti sutra, kada počinje i isplata na kućne adrese koja će trajati nekoliko narednih dana.

"Pored pozivanja banke telefonom i traženja da vam se penzija donese na kućnu adresu, postoji i mogućnost da putem ovlašćenja omogućite nekom da podigne vašu penziju. On će to uraditi u vaše ime i za vaš račun, uz posedovanje svoje i vaše lične karte. To ovlašćenje može biti napisano u slobodnoj formi i nije potrebna bilo kakva overa kod notara", pojasnio je ministar.

Mali je istakao da su se penzioneri već snašli i da njihove prinadležnosti iz banaka preuzimaju sinovi, kćeri ili bliski i dalji rođaci.

Tu su, kako je naveo, i volonterske službe pri opštinama koje su takode u službi najstarijima.

Izvor: Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa