4. maj 2020.4. maj 2020.
Načelnik MUO: Građani odgovorni i disciplinovani za vreme praznika

Načelnik MUO: Građani odgovorni i disciplinovani za vreme praznika

-Za 1. maj nije bilo okupljanja na izletištima i mestima namenjenim za to,nego se praznovalo u dvorištima i u krugu porodice.Naši sugrađani su se još jednom savesno i odgovorno poneli prema merama kriznog štaba, poštujući svoju državu i naše lekare, a vodeći računa o sebi i drugima.

policijska uprava Šabac, za vreme prvomajskih praznika i za vreme vikenda, imala je samo sedam prijava kršenja policijskog časa. svi pripadnici Policijske uprave Šabac danas i sutra biće podvrgnuti testiranju na KOvid 19, a u cilju što većeg broja testiranih, kao jedne od mera republičkog Kriznog štaba.

Po svim najavama ukidanje vanrednog stanja stupiće na snagu 7. maja, i odnosiće se na ukidanje policijskog časa, zabranu kretanja i posebnu angažovanost vojske, ali na snazi ostaju vanredne mere uokviru proglašenja epidemije. Naime, ispunjeni su uslovi za ukidanje vanrednog stanja, a to su sedam dana za redom broj pozitivnih na korona virus je ispod 5 % testiranih i smanjuje se broj ljudi na respiratoru.

Popuštanjem retriktivnih protivepidemijskih mera, stavlja se aksenat na samoodgovornost naših sugrađana što znači da moraju da brinu ne samo o sebi i svojim najbližima nego i o okolini poštujući mere propisane od ranije koje se odnose na nošenje maski, dezinfekciju ruku, socijalnu distancu.

Od četvrtka, 30. aprila od 17 časove poljoprivredni proizvođači Bogatića i Badovinaca, ujedno i vlasnici zemljišta na levoj obali Drine, dobili su dozvolu za prelazak granice zbog obavljanja prolećne setve. Međudržavni pregovori trajali su duže od mesec dana, i ovo vanredno stanje napravilo je vanredne uslove,koji su na sreću naših poljoprivrednika uspešno ookončani. Bremenski uslovi i termini jošuvek im idu na ruku, tako da će njive sa druge strane reke uglavnom biti posejane ratarskim kulturama- izjavio je načelnik MUO Vladan Krasavac.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa