22. maj 2020.22. maj 2020.
foto: ekonomskevesti.com

foto: ekonomskevesti.com

Grčka otvara vrata, ali ne za sve

U Grčku neće moći turisti iz zemalja s više slučajeva korona virusa saopštio je pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Nikos Hardaljas.Povodom grčkog plana za pokretanje turizma, objavljenog u sredu, Hardaljas je istakao četiri tačke: od 25. maja biće dozvoljeno jedrenje, 1. juna će biti otvoreni kampovi, kao i hoteli koji rade svih 12 meseci, 15. juna otvoriće se ostali objekti za smeštaj i Međunarodni aerodrom Atine, a 1. jula cće biti otvoreni svi ostali aerodromi Grčke.

Pomoćnik ministra je ukazao da u Grčku neće moći da uđu "putnici iz zemalja s velikim epidemiološkim opterećenjem korona virusom" i da će lista tih zemalja biti uskoro objavljena.

Na pitanja novinara o tome, Nikos Hardaljas je naglasio: "Nikada nismo rekli da ćemo se 1. jula otvoriti za sve".

-Omogući ćemo turističke posete Grčkoj, ali primarni cilj je očuvanja javnog zdravlja", rekao je Hardaljas, dodavši da ako to bude potrebno, zdravstvenu zaštitu mogu pružiti i snage bezbednosti i vojska. Učinićemo sve što je potrebno da na ostrvima i na bilo kojem ulazu u Grčku ne bude problema - uveravao je on.

Pošto za putnike aviona primena postojecće procedure: test i karantin, ističe danas, u četvrtak, svi putnici će ubuduće biti "u potpunosti i temeljno provereni upitnicima selektivnim i uzimanjem uzoraka radi testiranja", rekao je Hardaljas.

Agencija Beta

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa