11. avgust 2020.11. avg 2020.
Vujković: U borbi protiv kovida, ljudski resursi su najvažniji

Vujković: U borbi protiv kovida, ljudski resursi su najvažniji

Zavod za javno zdravlje u bliskoj budućnosti zaposliće 23 zdravstvena radnika, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u ZZJZ Šabac.

- Kao vid stalne podrške Ministarstva zdravlja i Vlade RS u borbi protiv kovida, ali i svih drugih zaraznih bolesti koje mogu da ugroze zdravlje naših sugrađana i žitelja Mačvanskog okruga, Ministarstvo zdravlja nam je odobrilo prijem 7 zaposlenih na neodređeno radno vreme. Takođe je važna i podrška Ministarstva za evropske integracije i delegacije Evropske unije u Srbiji od kojih smo dobili odobrenje za prijem 9 zdravstvenih radnika. Nezavisno od toga, planiramo da zaposlimo 7 radnika u stalni radni odnos, istakao je direktor ZZJZ Šabac dr Branko Vujković.

Kada je reč i PSR dijagnostici, ljudski resursi su najvažniji.
- Očekujemo da ćemo ubrzo dobiti obučenog molekularnog biologa kao nosioca posla. Imaćemo četiri zaposlena koja će raditi na PSR dijagnostici. Što se tiče opreme, to je najmanji problem, dodao je Vujković.

Naredne godine, ZZJZ obeležava sto godina postojanja. Sa tim u vezi, ova zdravstvena ustanova aplicirala je sredstva za rekonstrukciju i adaptaciju objekta. U naredna dva meseca, koliko je predviđeno za radove, jedan deo zgrade biće opredeljen za PSR dijagnostiku.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa