25. septembar 2020.25. sep 2020.
Evropska zelena partija donela odluku da se Gradski odbor u Šapcu pridruži Srpskoj naprednoj stranci
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Evropska zelena partija donela odluku da se Gradski odbor u Šapcu pridruži Srpskoj naprednoj stranci

Tokom predizborne kampanje za lokalne izbore održane 21. juna ove godine Evropska zelena partija je građanima Šapca poslala, između ostalih, dve ključne poruke za koje je rečeno da će biti uslov učešća EZP-a u većini koja će formirati gradsku vlast. Pritisak na fabrike u Istočnoj radnoj zoni da ugrade sve neophodne filtere kako bi se obezbedio čist vazduh i pokretanje procesa trajnog uklanjanja divljih deponija kako bi se zaštitila čista pijaća voda i proizvodnja zdrave hrane su neophodni procesi u očuvanju i unapređenju stanja u životnoj sredini i dobrog zdravlja stanovništva.

Neophodna stavka je i formiranje Saveta za ekologiju i zelenu ekonomiju grada Šapca. Uz ostale elemente programa EZP-a za grad Šabac ovo je bila platforma sa kojom smo nastupili u razgovorima koji su na visokom stranačkom nivou vođeni sa predstavnicima Srpske napredne stranke u cilju stvaranja mogućnosti da se kroz međusobnu saradnju grad Šabac u naredne četiri godine razvija na optimalan način.

Postignuta je saglasnost oko programskih ciljeva i Evropska zelena partija obaveštava javnost da se, pored pokreta Zapadna Srbija i Ruske stranke koji su to već učinili, pridružuje Srpskoj naprednoj stranci u naporima da se formira stabilna gradska vlast koja će unaprediti dosadašnje funkcionisanje grada i podstaći aktivnosti u do sada zapostavljenim oblastima od značaja za zdraviji i bolji život stanovništva.

EZP je svoje ciljeve pokušala da realizuje i u prethodnom periodu, ali nije bilo razumevanja dosadašnjih koalicionih partnera. Jasno je da je su građani Šapca na ovim izborima dominantno podržali Srpsku naprednu stranku kao snagu koja će voditi grad.

Smatramo da izbori treba da budu konačno završeni 3. oktobra ponavljanjem na pet glasačkih mesta i da grad treba da nastavi da funkcioniše uz što snažniju podršku državnih institucija. Evropska zelena partija želi snažno da se uključi u saradnju sa republičkim institucijama kako bi Šapčanima, u skladu sa našim sloganom, osigurali zdrav život i zdravu ekonomiju. Smatramo da je sa Srpskom naprednom strankom kao partnerom ovo moguće ostvariti.

Evropska zelena partija

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa