1. oktobar 2020.1. okt 2020.
Lepo i korisno na Dan starih

Lepo i korisno na Dan starih

Danas je u Avliji održivog razvoja u Bogatiću, ulica sedmog avgusta broj šest, otvoren Sajam socijalnog preduzetništva, trodnevna manifestacija u organizaciji Caritasa Šabac.

Datum je smišljeno odabran, kaže direktor Caritasa Šabac Miroljub Nikolić, budući da je danas Dan starih, a Srbija postaje sve više država starih, jer u njoj živi veliki broj građana starijih od 65 godina.
- I kroz ovaj događaj želimo da skrenemo pažnju javnosti na potrebu pristojnijeg ophođenja i pomoći starijim licima. Caritas od 2015. godine pruža usluge pomoći starioj populaciji. Ove godine im dostavljamo hranu na kućnu adresu, dodaje Nikolić, naglašavajući da će u naredna tri dana na imanju u Bogatiću predstaviti široku paletu proizvoda i usluga, a nešto od toga prisutni su mogli da vide na više štandova i danas uz muziku u zaista prekrasnom ambijentu.
Sutra će peći rakiju, a prilikom otvaranja manifestacije, ovog dana su svoje proizvode ( kolači pripremljeni po tehnologiji baka, piće, predmeti iz prošlih vremena) predstavili petnaestak organizacija koje se bave zbrinjavanjem i pomoći licima u socijalnim potrebama i hedikepiranim. Najviše ih je bilo iz opštine Bogatić, ali i Šapca i drugih susednih mesta. Svoje rukotvorine i stare predmete koji su nekad bili nazamenljivi u upotrebi, izložilo je i Udruženje žena iz Dvorova u Republici Srpskoj, pod nazivom "Beli anđeo".
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa