Инфо

1. октобар 2020.1. окт 2020.
Лепо и корисно на Дан старих

Лепо и корисно на Дан старих

Данас је у Авлији одрживог развоја у Богатићу, улица седмог августа број шест, отворен Сајам социјалног предузетништва, тродневна манифестација у организацији Caritasa Шабац.

Датум је смишљено одабран, каже директор Caritasa Šabac Мирољуб Николић, будући да је данас Дан старих, а Србија постаје све више држава старих, јер у њој живи велики број грађана старијих од 65 година.
- И кроз овај догађај желимо да скренемо пажњу јавности на потребу пристојнијег опхођења и помоћи старијим лицима. Caritas од 2015. године пружа услуге помоћи стариој популацији. Ове године им достављамо храну на кућну адресу, додаје Николић, наглашавајући да ће у наредна три дана на имању у Богатићу представити широку палету производа и услуга, а нешто од тога присутни су могли да виде на више штандова и данас уз музику у заиста прекрасном амбијенту.
Сутра ће пећи ракију, а приликом отварања манифестације, овог дана су своје производе ( колачи припремљени по технологији бака, пиће, предмети из прошлих времена) представили петнаестак организација које се баве збрињавањем и помоћи лицима у социјалним потребама и хедикепираним. Највише их је било из општине Богатић, али и Шапца и других суседних места. Своје рукотворине и старе предмете који су некад били назаменљиви у употреби, изложило је и Удружење жена из Дворова у Републици Српској, под називом "Бели анђео".
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa