15. oktobar 2020.15. okt 2020.
Prvih 10 polaznika "Galebove" Škole zavarivanja završilo kurs i potpisalo ugovore o radu

Prvih 10 polaznika "Galebove" Škole zavarivanja završilo kurs i potpisalo ugovore o radu

Deset polaznika zajedničkog pilot projekta kompanije "Galeb" i "Klet Duala" danas je položilo završni ispit i dobilo diplome varilaca. Oni su odmah potpisali ugovore sa kompanijom gde će ostati da rade.




Obuka i polaganje ispita su organizovani u fabrici "Zimpa" u Ubu, gde se nalazi najmodernije opremljen trening centar za zavarivanje u Srbiji. Diplome prvim polaznicima Škole zavarivanja podeljene su baš na dan kada je, pre 72 godine, ova fabrika osnovana.



Svih 10 polaznika uspešno su ovladali veštinom zavarivanja. Među njima je i Aleksandra Radosavljević, mašinski inženjer, koja se među muškim kolegama posebno istakla i radiće kao instruktor i pomagati budućim učenicima. Pored toga, od "Galeba" je dobila i poklon - upis na kurs na Mašinskom fakultetu, dokvalifikaciju za inženjera zavarivanja.



Pored Alekdandre, još trojica najboljih polaznika su, pored diploma i ugovora, dobili i novčane nagrade.

Varilac je jedno od najdeficitarnijih zanimanja. Zbog toga je cilj kompanije "Galeb" da, zajedno sa "Klet Dualom" edukuje radnike za zavarivanje u celoj Srbiji. Nova generacija polaznika, njih 16 sa područja Kragujevca, već je upisana.



Privreda je odlično reagovala na ovaj program obuke i već su počele da se zakazuju i druge grupe za budući period.



Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa