16. oktobar 2020.16. okt 2020.
Izvor:Beta

Izvor:Beta

Nove mere kriznog štaba

Krizni štab za borbu protiv korona virusa odlučio je danas da se uvede obavezu nošenja maski i na otvorenom prostoru za sve građane kao i da se zabrani lokalnim samoupravama da posebnim dozvolama omogućavaju okupljanje više od 30 ljudi, izjavila je članica tog štaba Darija Kisić Tepavčević. U izjavi medijima nakon sednice Kriznog štaba, ona je navela da je aktuelna epidemiološka situacija u zemlji takva da broj obolelih od korone raste ali da nikoga ne treba da uteši to što je stanje povoljnije nego u većini evropskih zemalja, jer virus ima potencijal brzog širenja.

"Maske treba da nosimo svi. Stalno i u svakoj prilici, i na otvorenim prostorima. Obavezujuća mera je da nosimo maske svuda, stalno, svi. I to je mera koja stupa na snagu odmah", rekla je ona.
Prema njenim rečima, maske su se pokazale kao izuzetno efikasne svuda u svetu.

Ona je dodala da je i do sada bilo zabranjeno da se okuplja više od 30 ljudi, ali da je u svim gradovima bilo primera da su se održavala razna slavlja, manifestacije i okupljanja.

"Od danas se zabranjuje lokalnim samoupravama da dozvoljavaju takvu vrstu okupljanja", rekla je ona.

Kisić Tepavčević je rekla da će od ponedeljka ponovo biti otvorena hala Arena, kao privremena kovid bolnica, jer je veoma važno da druge bolnice sačuvaju mogućnost da primaju i zbrinjavaju pacijente koji nisu oboleli od korone.

Ona je navela da će radno vreme ugostiteljskih objekata ostati do 23 sata ali da će svi objekti morati da imaju odgovorno lice koje će biti zaduženo za striktno sprovođenje preventivnih mera protiv korone.

"Većina građana se pridržavala mera. Ja apelujem na pojedince koji nisu prepoznali značaj toga da to učine zbog nas i da tako zaštite i sebe i svoju porodicu i druge", rekla je Darija Kisić Tepavčević.
Izvor: Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa