20. januar 2021.20. jan 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Započela masovna imunizacija u Šapcu

Imunizacija Šapčana protiv korona virusa počela je danas u sali Ekonomske škole „Stana Milanović“ koja je opredeljena kao vakcinalni punkt u gradu. Od ranih jutarnjih časova građani su mogli da prime prvu dozu vakcine kineskog proizvođača Sinofarm.
Foto: Glas Podrinja

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić pozvao je sve sugrađane da se odazovu pozivu i istakao da su vakcine koje imaju dozvolu Agencije za lekove i odobrene su od strane relevantnih institucija u Repblici Srbiji bezbedne za građane.

-Grad Šabac je počeo sa masovnom imunizacijom i vakcinaciju smatram svojom građanskom dužnošću, jer slušajući struku i poštujući nauku, to je jedini put kojim treba da idemo kako bi zaštitili sebe i kompletnu zajednicu. Mislim da je imunizacija veoma dobro organizovana i da su Dom zdravlja „Dr Draga Ljočić“, Opšta bolnica „Dr Laza K. Lazarević“ Šabac i Zavod za javno zdravlje Šabac na istom zadatku da što više ljudi dobije vakcinu, bez obzira na to ko je proizvođač, jer sve ono što država kaže da je sigurno za naše građane treba da im bude dostupno. Želeo sam našim sugrađanima uz direktora ZZJZŠ pokažem da je ovaj vid imunizacije pravi način da se pandemija što pre okonča. Treba da primimo vakcinu, a potom i revakcinu, kako bismo se vratili u normalne životne tokove i svemu onome što nam je pre korona virusa predstavljalo zadovoljstvo. Ovo se odnosi ne samo na funkcionisanje Grada, države, nego kompletne zajednice - rekao je gradonačelnik Šapca nakon što je primio vakcinu.
Foto: Glas Podrinja


Direktor ZZJZŠ dr Branko Vujković ističe da je ovo važan korak u zaustavljanju širenja virusa i borbi protiv pandemije, i naglasio da je obezbeđeno dovoljno doza za zainteresovane.

-Za samo četiri sata od početka imunizacije na punktu u sali Ekonomske škole više od 200 građana je iskazalo zainteresovanost za vakcinaciju kineskom vakcinom Sinofarm. Iskoristio sam svoje pravo da budem vakcinisan, a revakcina je po planu predviđena za 10. februar. Svakako da je ovo najbolji način da se prekine lanac zaraze i pozivam građane da putem E-uprave izraze svoju zainteresovanost. Ukoliko to nisu u mogućnosti da učine na ovaj način, mogu da posete vakcinalni punkt u fiskulturnoj sali Ekonomske škole koji će u kontinuitetu raditi - naveo je dr Vujković i napomenuo da je epidemiološka situacija nešto povoljnija, ali da borba sa pandemijom još uvek traje.

-Važna poruka je da je država obezbedila dovoljne količine vakcina, te će biti dostupne i one drugih proizvođača. U ovom trenutku su tri najaktuelnije i njima se vakciniše jedan deo populacije, te sam siguran da prednjačimo u regionu po broju vakcinisanih. Ne sumnjam da će se i građani Šapca odazvati. Vakcina jeste preporučena, nije obavezna i smatram da svako ko promišlja i sluša nauku da će poslušati apele stručnjaka. Ne sumnjam da ćemo uskoro izaći kao pobednici u borbi da kovidom. Brojke su značajno bolje, ali to ne znači da mere neće ostati na snazi još neki vremenski period. Kako bismo što pre mogli da se vratimo svim lepim stvarima želim da pozovem sve da prime vakcinu, jer tako čuvaju svoje zdravlje.
Foto: Glas Podrinja
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa