Info

26. februar 2021.26. feb 2021.
Načelnik MUO u Vladimircima i Koceljevi: Imunizacija se uspešno sprovodi

Načelnik MUO u Vladimircima i Koceljevi: Imunizacija se uspešno sprovodi

Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac posetio je u četvrtak opštinu Vladimirci, kojom prilikom je održan sastanak sa zamenikom predsednika opštine Miloradom Milinkovićem, na temu aktuelne epidemiološke situacije. Upriličena je poseta Domu zdravlja i obilazak vakcinalnog punkta.
U opštini Vladimirci utrošeno je oko 1500 doza vakcine, a građanima su dostupne sve četiri vrste vakcina.
-U Vladimircima se postupak imunizacije uspešno sprovodi u skladu sa svim propisanim uslovima. Najveći broj građana vakcinisan je kineskom vakcinom Sinofarm, manji broj vakcinom Sputnjik V, a u poslednjih par dana u primeni je i vakcina Astra Zeneka,rekao je prilikom posete Domu zdravlja Vladimirci načelnik Upravnog okruga Vladan Krasavac.

Direktor Doma zdravlja dr Branko Isailović ističe da su građani Vladimiraca zainteresovani za vakcinaciju, a zaposleni pružaju tehničku pomoć starijim licima za prijavljivanje na portal eUprava.-Ukupno je vakcinisano oko 1500 građana u najvećem broju vakcinom Sinofarm koja je bila i najzastupljenija. Od ovog broja oko 1000 građana primilo je prvu dozu vakcine, a njih oko 500 vakcinisano je drugom dozom. Očekuje da se u narednom periodu za vakcinaciju prijavljuje mlađa populacija, naglasio je između ostalog direktor Branko Isailović.

Opština Vladimirci preduzela je sve aktivnosti u prevenciji daljeg širenja Korona virusa. Donacijom EPS-a stavljen je u funkciju rendgen aparat koji je dugi niz godina bio van upotrebe.Milorad Milinković, zamenik predsednika opštine Vladimirci zahvalio se Državi Srbiji na pomoći oko obezbeđenja dovoljnih količina vakcine za stanovnike Vladimiraca i okolnih sela, ali i na finansijskim sredstvima koja su obezbeđena za popravku rendgen aparata. Za kratko vreme urađeno je preko 2000 snimaka.

Nakon Vladimiraca načelnik Vladan Krasavac posetio je opštinu Koceljeva. U razgovoru sa rukovodstvom opštine zaključeno je da se postupak imunizacije uspešno realizuje. Obilaskom Doma zdravlja sa tri vakcinalna punkta i Kovid ambulante zaključeno je da je organizacija dobro sprovedena i da je do sada vakcinisano preko 1200 građana Koceljeve, a preko 700 je primilo i drugu dozu vakcine.

Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac će i u narednim danima obilaziti gradove i opštine na području Upravnog okruga u cilju praćenja procesa imunizacije građana.
Kabinet načelnika
Vladana Krasavca
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa