4. mart 2021.4. mar 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Sava da spaja Šabac i Rumu

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić danas je, u svom kabinetu, ugostio predsednika Opštine Ruma Slađana Mančića. Razgovarali su o projektim koji vežu dva grada, ali i potencijalnim budućim saradnjama. Najviše reči bilo je o auto-putu Ruma - Šabac. Zajednički zaključak je da Sava treba da spaja, a ne da razdvaja dva grada.

-Veliko mi je zadovoljstvo što je u Šapcu predsednik opštine Ruma, jer ovo su opština i grad koji su preko reke Save povezani, kao i njihovi građani i privreda. Država ulaže da nas i novim mostom, auto-putem i brzom saobraćajnicom prema Loznici preko Save još bliže poveže. Ruma može da posluži kao primer dovođenja investitora i jedne od najmanjih stopa nezaposlenosti. Razgovarali smo i o tome. Gradu Šapcu su potrebni novi investitori. Imamao mnogo toga da ponudimo i siguran sam da dobra iskustva iz Rume možemo da pretočimo u nova radna mesta za naše sugrađane. Želja Šapca je da postane grad budućnosti, rekao je Aleksandar Pajić.

Foto: Glas Podrinja


Predsednik Opštine Ruma je izjavio da su ovakvi susreti normalni i da su trebali da se dešavaju i ranije.

-Raduje me činjenica da je došlo vreme da posle mnogo godina mi, kao dve najbliže opštine, možemo da napravimo ovakav sastanak, da razgovaramo o bitnim temama koje su važne pre svega našim građanima. Nas je i država usmerila na saradnju. Veliki državni projekti, izgradnjA Fruškogorskog kroidora, auto-puta Ruma - Šamac i brze saobraćajnice ka Loznici, su nešto što treba da nas povezuje, kao i ljude i privredu i sve što ljudima stvara bolje uslove za život i pruža mogućnost za dolazak novih investitora i otvaranje radnih mesta. Imali smo dosta tema za razgovor, pored ovog najbitnijeg projekta gde mi sa obe strane treba da damo svoj maksimum. Taj put će otvoriti mnoge mogućnosti i prozor u svet, rekao je Slađan Mančić.

Foto: Glas Podrinja


Predsednik Opštine Ruma gradonačelniku Šapca ovom prilikom je poklonio monografiju Rume.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa