21. april 2021.21. apr 2021.
foto: Biciklistički savez Srbije

foto: Biciklistički savez Srbije

Sve spremno za start biciklističke trke "Beograd - Banja Luka"

Sve je spremno za start 15. Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka na kojoj će prva etapa biti vožena sutra 22. aprila od Beograda do Šapca.

Trka startuje sa Trga Republike u Beogradu, a prolazak kroz Grad Šabac koji je domaćin prve etape je između 13.30 i 14.30 časova.

Grad Šabac dao je saglasnost za korišćenje lokalnih puteva i ulica koje su u njegovoj nadležnosti i izmenu režima saobraćaja u sledećim ulicama: Kralja Milutina, Vojvode Mišića, Cara Dušana, Janka Veselinovića i Jevrejska u periodu od 13.30 do 14.40 časova, i ulice Masarikova i Cara Dušana, od Vojvode Mišića do Doma Vojske, u periodu od 10.00 do 12.00 časova.

Završnica, odnosno cilj etape je na (Trgu šabačkih žrtava), gde je planirana ceremonija proglašenja najboljih u prvoj etapi.

Regulisanje saobraćaja obavljaće Uprava Republičke saobraćajne policije. Da podsetimo, tokom ovogodišnje trke voziće se četiri etape:

22. aprila, Beograd – Šabac
23. aprila, Obrenovac – Bijeljina
24. aprila, Bijeljina – Vlasenica
25. aprila, Prijedor – Banja Luka

Na trci će nastupiti 175 biciklista iz 35 svetskih zemalja, sa pet kontinenata, koja će u svom 15. izdanju ugostiti timove iz Španije, Italije, Nemačke, Novog Zelanda, Kambodže, Rusije, Sjedinjenih Američkih država, Poljske, Slovačke, vozače iz Holandije, Francuske, Australije kao i ekipe iz celog regiona.

Tokom četiri trkačka dana, karavan u kojem će biti više od 300 ljudi preći će više od 1.000 kilometara kroz Srbiju i Republiku Srpsku.

Trka je ne samo sportski, već i turistički događaj, koji ima za cilj promociju najlepših prirodnih i turističkih destinacija u Srbiji i Republici Srpskoj.
Kabinet gradonačenika Šapca

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa