12. maj 2021.12. maj 2021.
foto: Glas Podrinja

foto: Glas Podrinja

Šabački vaterpolisti iznenadili Kragujevčane i kompletirali izvanredan sportski dan

Radnički iz Kragujevca nije znao za poraz na domaćem nivou, osvojio je Regionalnu ligu, imao perfektnu polusezonu, u plej of ušao kao ubedljivi favorit za titulu šampiona, a sve te silne nizove prekinuo je šampion Srbije, Šabac, trijumfom 8:7 (0:3, 2:0, 3:1, 2:4) u prvoj utakmici polufinala plej ofa.

U odličnom meču, duže je u vođstvu bio Šabac, a golovima se istakao Vuksanović koji je postigao četiri pogotka.

Ovo je prvi trijum "Šapca" nad Radničkim posle četiri uzastopna trijumfa Kragujevčana u poslednja četiri zvanična meča tokom dve sezone.

Naredni duel je u subotu na Gradskom bazanu u Šapcu i ukoliko "Šabac" ponovo savlada Radnički, izboriće olasman u finale plej ofa.

U drugom paru, Novi Beograd je poveo protiv Crvene Zvezde zahvaljujući pobedi od 12:6.

Ova pobeda je kompletirala trijumfalnu sredu za šabački sport. Metaloplastika je savladala Dubočicu u nastavku plej ofa Super lige 37:25. Kako je slavio i Partizan protiv Železničara, Šapčani su još trećeplasirani.

foto: Glas Podrinja


Šabački kajakaš Mihailo Subotić, član "Zorke", u tandemu sa Ervinom Holpertom plasirao se u finalnu trku Evropskih dokvalifikacija u Segedinu (disciplina K2 1.000). Ukoliko srpski dvojac osvoji prvo mesto u finalu zakazanom za sutra, Subotić će postati olimpijac, nastavljajući niz šabačkog kajaka.

foto: KSS

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa