18. oktobar 2021.18. okt 2021.
Foto: Glas Podrinja / Centar za roditelje u Šapcu u vrtiću "Bajka"

Foto: Glas Podrinja / Centar za roditelje u Šapcu u vrtiću "Bajka"

Novak Đoković Fondacija i The Human Safety Net otvorili Centar za roditelje u Šapcu

U okviru programa „Podrška, NE perfekcija“ Novak Đoković Fondacija u Šapcu otvorila je Centar za roditelje pri Predškolskoj ustanovi „Naše dete“ u vrtiću "Bajka". Ovo je jedan od planiranih 15 centara za roditelje u kojima će se održavati PNP radionice vođene od strane edukatora predstavljaju jedinstven projekat u Srbiji koji se realizuje po prvi put.

-Od 2017. godine iz ciklusa u ciklus smo dobijali poršku roditelja i sve ovo je rezultat drugačije vrste edukacije. Naša podrška porodici se zasniva na programima koji omogućava roditeljima da u poslu koji je najteži na svetu budu bolji. Kada pođemo od premise da je roditeljima podrška potrebna ne da budu najbolji i da budu perfektni, već da se snalaze u životnim situacijama, onda to nama znači u našem radu. Naravno, sve to se manifestuje i na decu koja pohađaju vrtiće – pojasnila je Jasmina Vuletić u ime PU „Naše dete“.
Foto: Glas Podrinja

Cilj programa je da se roditelji i staratelji dece uzrasta do šest godina dodatno osnaže kako bi se što bolje starali o svojoj deci i stvorili mrežu međusobne podrške i razumevanja.

-Kroz program „Podrška, NE perfekcija“ Novak Đoković Fondacija od 2017. godine sa uspehom pomaže sve većem broju porodica širom Srbije u čemu se posebno ističe uloga radionica koje doprinose otvaranju centara poput ovog u Šapcu. One predstavljaju mesto gde se zajednički gaje prave vrednosti poput iskrenosti, poštovanja, ljudske topline u duhu podrške i saosećanja. Srećni smo da konstantujemo da je današnji povod potvrda da smo zajedno na pravom putu – naglasila je Smiljana Grujić glavna programska direktorka menadžerka Novak Đoković Fondacije i dodala će roditeljima biti podrška i stručna lica iz lokalnih zajednica.

-U Centru u Šapcu u naredne dve godine biće realizovan program sa deset različitih radionica i tema. Neke od njih su interakcija između dece, načini komunikacije, emocije, kako reagovati u određenim situacijama i mnoge druge. Kroz program do sada je prošlo više od 2.000 roditelja, a The Human Safety Net je podržao 1.000 roditelja. U evropskom časopisu za razvojnu psihologiju je objavljena evaluacija dosadašnjeg programa gde se vidi da roditelji menjaju svoje vaspitne prakse, a to je svakako dobra vest za nas.
Foto: Glas Podrinja / Podrška roditeljima i deci

Sredstva za program su obezbeđena u projektu „Proširi uticaj“ kao inovativne višegodišnje strategije The Human Safety Neta u domenu širenja društvenog uticaja na najugroženije porodice i odgovorne preduzetnike.

-Kroz incijativu Generalija, The Human Safety Net, već tri godine podržavamo rad našeg partnera Novak Đoković Fondacije. Dodatna sredstva omogućiće nam da kroz Centre za roditelje damo podršku većem broju roditelja i staratelja širom zemer, pružimo im stručnu pomoć, ali i mesto gde će moći da rezmene iskustva i izazove sa kojima se svakodnevno susreću. Verujem da ćemo edukacijom i osnaživanjem roditelja i staratelja deci obezbediti srećnije odrastanje i bolje šanse za budućnost- naglasila je Jelena Bikar direktor koordinator za životna osiguranja Generali Osiguranja Srbija.
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa