2. novembar 2021.2. nov 2021.
foto: AIBA

foto: AIBA

Šapčani bez medalje, ali ponosni

Na Svetskom seniorskom šampionatu sveta u boksu, danas su na programu četvrtfinalni dueli, odnosno odlučujući mečevi za medalje. U njima nema Šapčana, međutim dva predstavnika našeg grada imali su zapažen debitantski nastup i bili na korak od odlučujućih borbi.

Semiz Aličić je u lakoj kategoriji (do 60 kg) ostvario dve pobede. Jednoglasnim odlukama sudija, savladao je reprezentativca irske Džona Halea i predstavnika Laosa Valtera Oupatanu. U meču za četvrtfinale u svakoj od rundi su odlučivale nijanse, no kao pobednik je izašao Litvanac Edgaras Skurdelise. Svi rivali su bili stariji.

Omer Ametović je nosio grb Srbije u minimum kategoriji (do 48 kg). U šesnaestini finala je dominantno savladao Muhameta Umlua iz Turske, odlukom sudija 4:1, a zaustavljen je u osmini finala protiv jednog od favorita za titulu Kazahstanca Temirtasa Zusupova, starijeg čitavu deceniju, takođe 4:1. Ovo je jedan od tri duela drugog kola gde je Bokserski savez Srbije bio vrlo nezadovoljan suđenjem arbitara, ističući da je Omer zaslužio pobedu u prvoj rundi, ali su je oni dodleli rivalu.

Boks van Igara?

Olimpijske igre su san mnogih sportista, ali čini se da postoji mogućnost da ostanu nedosanjani za naredne generacije. Kako prenosi „Sportski žurnal“, predsednik MOK Tomas Bah pomenuo je za francuski „Lekip“ mogućnost da dizanje tegova i boks izgube olimpijski status. Zamerka prvog čoveka MOK za boks je korupcija u AIBA i afere sa sudijskim odlukama na OI u Rio de Žaneiru, kao i odluka da se Beogradu dodeli Svetsko prvensto uprkos složeni odnosima Srbije i administracije u Prištini, što je, prema mišljenju Baha impliciralo zabranu za učesnike sa teritorije AP Kosovo i Metohija.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa