24. novembar 2021.24. nov 2021.
Beta

Beta

PKS podseća poslodavce da prijavljivanje za model dualnog obrazovanja traje još sedam dana

Privredna komora Srbija (PKS) podsetila je danas da zainteresovani poslodavci, koji žele da se uključe u model dualnog obrazovanja za narednu školsku godinu, prijave mogu podneti najkasnije do 30. novembra.

Poslodavci mogu da se prijavljuju putem specijalizovanog veb portala PKS http://portal.dualnoobrazovanje.rs/ na kojem kreiraju profil kompanije i na jednostavan način, u tri koraka, podnose prijavu za uključivanje u model dualnog obrazovanja.

Od sledeće, školske 2022/2023. godine, u ponudi za realizaciju po dualnom modelu će se naći i devet novih obrazovnih profila: elektrotehničar telekomunikacija, rukovalac poljoprivredne mehanizacije, kulinarski tehničar, hotelsko-restoraterski tehničar, turistički-tehničar, vodoinstalater, tehničar industrijske robotike, galanterista i izradjivač hemijskih proizvoda, navedeno je u saopštenju.

Kako je precizirano, prilikom prijavljivanja, poslodavci podnose Izjavu o spremnosti za uključivanje u dualno obrazovanje i Zahtev za akreditaciju.

Prateću dokumentaciju za akreditaciju poslodavci mogu dostaviti najkasnije do 15. decembra, elektronskim putem na mejl: obrazovanje@pks.rs ili na adresu Privredne komore Srbije, Resavska 13-15, Beograd.

Sve prijave koje sadrže potpunu dokumentaciju biće objedinjene u Plan potreba privrede, koji PKS zvaničnim putem dostavlja Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Konačnu odluku o strukturi upisa i odobrenim dualnim profilima doneće resorno ministarstvo objavljivanjem Konkursa za upis učenika u srednje škole, koji se očekuje krajem marta naredne godine.
Izvor: Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa