Инфо

24. новембар 2021.24. нов 2021.
Бета

Бета

ПКС подсећа послодавце да пријављивање за модел дуалног образовања траје још седам дана

Привредна комора Србија (ПКС) подсетила је данас да заинтересовани послодавци, који желе да се укључе у модел дуалног образовања за наредну школску годину, пријаве могу поднети најкасније до 30. новембра.

Послодавци могу да се пријављују путем специјализованог веб портала ПКС хттп://портал.дуалнообразовање.рс/ на којем креирају профил компаније и на једноставан начин, у три корака, подносе пријаву за укључивање у модел дуалног образовања.

Од следеће, школске 2022/2023. године, у понуди за реализацију по дуалном моделу ће се наћи и девет нових образовних профила: електротехничар телекомуникација, руковалац пољопривредне механизације, кулинарски техничар, хотелско-ресторатерски техничар, туристички-техничар, водоинсталатер, техничар индустријске роботике, галантериста и израдјивач хемијских производа, наведено је у саопштењу.

Како је прецизирано, приликом пријављивања, послодавци подносе Изјаву о спремности за укључивање у дуално образовање и Захтев за акредитацију.

Пратећу документацију за акредитацију послодавци могу доставити најкасније до 15. децембра, електронским путем на мејл: образовање@пкс.рс или на адресу Привредне коморе Србије, Ресавска 13-15, Београд.

Све пријаве које садрже потпуну документацију биће обједињене у План потреба привреде, који ПКС званичним путем доставља Министарству просвете, науке и технолошког развоја.

Коначну одлуку о структури уписа и одобреним дуалним профилима донеће ресорно министарство објављивањем Конкурса за упис ученика у средње школе, који се очекује крајем марта наредне године.
Извор: Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa