14. maj 2022.14. maj 2022.
Foto: Mačva Info

Foto: Mačva Info

U Bogatiću se danas i sutra održava prvi Međunarodni paintball turnir u našoj zemlji


Prvi Međunarodni paintball turnir "3 MAN HORUS-XOPYC CUP 2022" počeo je danas na stadionu FK “Mačva 1929”, u organizaciji Paintball i Airsoft Club Mačva, Opštine Bogatić i kompanije Horus. Preko stotinu učesnika u dvadeset ekipa iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Austrije i dalekog Brazila pokazaće svoje umeće kroz ovu uzbudljivu i adrenalinsku disciplinu u dvodnevnom nadmetanju u srcu Mačve.

“Paintball klub Mačva prerastao je u ozbiljan klub, koji je došao na ideju da osnuje prvi međunarodni paintball turnir u Srbiji. Ovde su prisutne ekipe iz sedam zemalja, sa oko sto takmičara. Plan nam je da u narednom period, možda već na jesen, organizujemo još jedan turnir, koji će biti dosta veći od ovog. Očekuje se da za ova dva dana turnira bude ispaljeno oko million metkića”, rekao je Ivan Stanković iz Paintball i Airsoft kluba Mačva.

Foto: Mačva info


Paintball jedan od najpopularnijih i najuzbudljivijih ekstremnih sportova koji se igra u više od 100 zemalja te širom svijeta okuplja 15 miliona ljudi i sve je popularniji i rasprostranjeniji u Srbiji. Učešće na turniru uzele su i ozbiljne ekipe, koje se već godinama na evropskom tlu nadmeću na prestižnim takmičenjima.

Nadmetanja na terenu nastaljaju se i sutra na istom mestu, a večeras će se za sve učesnike, ali i posetioce iz Mačve i okoline, od 20 časova održati koncert Amadeus benda.
Mačva Info

Najnoviji broj

12. maj 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa