20. maj 2022.20. maj 2022.
Razvijajući i unapređujući Geografsko informacione sisteme u gradu i širom Srbije dajemo doprinos ostvarenju naših zajedničkih ciljeva

Razvijajući i unapređujući Geografsko informacione sisteme u gradu i širom Srbije dajemo doprinos ostvarenju naših zajedničkih ciljeva

Treća sednica Skupštine GIS udruženja Srbije održana u Šapcu

Treća sednica Skupštine GIS udruženja Srbije održana je danas u Gradskoj kući u Šapcu.

Pre početka zasedanja članove GIS udruženja Srbije i njihove goste pozdravio je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i poželeo im uspeh u radu i prijatan boravak u gradu.

,,Grad Šabac je tačno pre sedamnaest godina krenuo u razvoj GIS-a, za koji mogu sa zadovoljstvom da konstatujem da nijednog trenutka nije prestajao sa radom. Razvijajući i unapređujući Geografsko informacione sisteme u gradu i širom Srbije dajemo doprinos ostvarenju naših zajedničkih ciljeva”, rekao je gradonačelnik Pajić.

On je podsetio da je Šabac među prvim gradovima u Srbiji koji su krenuli u izgradnju kablovskih distributivnih sistema, optičke mreže i uopšte razvoj i primenu informacionih i telekomunikacionih sistema.

,,Prepoznajući značaj digitalizacije i primene novih informacionih tehnologija želimo da budemo aktivni učesnici ,,Četvrte industrijske revolucije”. Idući ka tom cilju, Šabac se razvija po principima ,,pametnog grada”. Ulažemo u ,,pametnu” infrastrukturu, energetiku, saobraćaj, obrazovanje, zdravstvo… Isto tako želimo da pomognemo da i naši građani žive u svojim domovima koji počivaju na istim principima”, dodao je gradonačelnik.

U prvom delu zasedanja prikazane su prezentacije sa različitim primerima Geografskih informacionih sistema u Srbiji, a zatim su usvojeni Izveštaj o radu GIS udruženja Srbije, Finansijski izveštaj i Predlog izmena i dopuna Statuta udruženja. U nastavku rada izabran je novi upravni i nadzorni odbor.

Predsedavajući je na kraju izrazio zahvalnost gradu Šapcu na pruženoj tehničkoj pomoći i domaćinstvu.

sabac.rs


GIS udruženje Srbije je nevladino i neprofitno strukovno udruženje osnovano radi ostvarivanja ciljeva u oblasti profesionalizacije, promocije, primene i razvoja geografskih informacionih sistema, povezivanja GIS stručnjaka i zajedničko zastupanje interesa članova udruženja. Ovo udruženje formirano je na osnivačkoj skupštini 15. maja 2018. godine u Beogradu od strane GIS entuzijasta zaposlenih u lokalnim samoupravama, javnim preduzećima i privatnim firmama, kao i “frilensera”.

Osnovni cilj GIS udruženja je efikasnija primena i razvoj Geografskih informacionih sistema (GIS-a) i povezivanje GIS stručnjaka kroz razmenu znanja i iskustava, zatim pružanje stručne pomoći, popularizacija i afirmacija GIS-a uz poštovanje principa kvaliteta i efikasnosti, definisanje radnih mesta za GIS u lokalnim samoupravama, javnim i drugim preduzećima i organizacijama, povećanje broja direktnih i indirektnih korisnika GIS-a, unapređenje informisanja građana, pravnih lica i drugih korisnika i promovisanje GIS-a kroz izdavačku delatnost.
sabac.rs

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa