Info

10. avgust 2022.10. avg 2022.
Foto: Cerski marš

Foto: Cerski marš

Trinaesti Cerski marš u nedelju

Sve je spremno za predstojeći, trinaeseti po redu, Cerski marš. Okupljanje učesnika zakazano je za nedelju 14. avgusta u 7 sati ujutru na Trgu šabačkih žrtava u Šapcu. Slede molitva za putnike i kratko obraćanje organizatora. Kolona će biti formirana ispred porte Saborng hrama Sv. Apostola Petra i Pavla i planirano je da pokret ka Ceru bude oko 8 sati.Uz put su predviđene pauze na svakih 5 kilometara, od čega je najduža ona u Varni, gde će u školskom dvorištu biti i zajednički doručak.

Očekuje se da kolona stigne na Cer oko 15 sati. Organizatori, UG “Cerski marš” navode da su, uz nikada projnije opstrukcije, uspeli da reše sve probleme zahvaljujući pre svega ljudima dobre volje iz našeg grada koji su pomogli da i za ovaj marš sve bude onako kako dolikuje povodu zbog koga ovaj događaj i održava.

Ovogodišnji Cerski marš posvećen je dr Rudolfu Arčibaldu Rajsu, a moto je naziv njegove knjige koja govori mnogo, ako ne sve, o nama “Čujte Srbi”. Ovogodišnja Cerska spomenica pripašće višestrukom učesniku Cerskog marša, jedinom predesdniku Čivijaške republike koji je aktivno učestvovao u ovoj manifestaciji, sudiji i piscu Miodragu Miši Majiću.

Očekuje se da, po dosada pristiglim prijavama učešće na ovom maršu uzme oko 2.000 mladih ljudi.
UG "Cerski marš"

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa