13. septembar 2022.13. sep 2022.
Počela sednica skupštine na kojoj Vučić predstavlja izveštaj o pregovorima sa Prištinom

Počela sednica skupštine na kojoj Vučić predstavlja izveštaj o pregovorima sa Prištinom

U Skupštini Srbije počela je posebna sednica na kojoj će predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstaviti "Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini", od 15. juna 2021. do 1. septembra 2022. godine.

Na zvaničnom dokumentu koji je danas na dnevnom redu piše da je podnosilac izveštaja Vlada Srbije, Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Kancelarija za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini.

Izveštaj je napisan na 50 strana i u njemu su pobrojane, kako je navedeno "aktivnosti u okviru pripreme i realizacije pregovora", od Zajednice srpskih opština, policije, pravosuđa, energetike pa do dijaloga privrednih komora, transporta opasnog tereta i nestalih lica, što je poslednje poglavlje.

Poslanici Dveri i Narodne stranke podneli su i svoje predloge rezolucija o Kosovu i Metohiji, dok su poslanici Stranke slobode i pravde najavili inicijativu o formiranju skupštinske komisije koja bi sačinila platformu za pregovore.

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je jutros da ne očekuje da će rasprava o Kosovu i Metohiji biti završena u toku jednog dana.

Predsednik Srbije poslednji put je podneo izveštaj skupštini 22. juna 2021. godine i on je tada usvojen sa 210 glasova.

Današnja sednica počela je minutom ćutanja u znak počasti preminulom potpredsedniku skupštine Božidaru Deliću.
Beta

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa