6. oktobar 2022.6. okt 2022.
Omot singla (foto: By The cover art can be obtained from Parlophone., Fair use, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=16693792)

Omot singla (foto: By The cover art can be obtained from Parlophone., Fair use, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=16693792)

Šest decenija Love me do

Proteklo je tačno šest decenija od dana kada je svoj zvezdani put započeo jedan od najvećih i najznačajnijih muzičkih bendova u istoriji, liverpulski "Bitlsi". Oni su i pre 1962. svirali, ali je na današnji dan objavljena njihova prva singl ploča koja je donela neverovatnu popularnosti, utirući put jednom bendu da postane više od muzike, da postane sociološki i kulturološki fenomen.

Naziv singla bio je "Love me do", a uz pomenutu numeru, na drugoj strani se nalazila pesma "PS I love you". Pesme je napisao veliki duo Džon Lenon i Pol Mekartni i to su bile samo prve od mnogih hitova koje su zajedno potpisivali, čak i kada je jedan bio autor.

Čuvena četvroka se predstavila: Džon Lenon, Pol Mekartni, Džordž Harison i Ringo Star singlom koji je ubrzo preuzeo primat po broju prodatih nosača zvuka. Od 1963. do 1966. gotovo bez pauze su bili na turnejama i koncertnim halama, a potom su od 1966. do 1969. snimali, bez koncertnih aktivnosti.

Poslednji nastup su zabeležili u Londonu, na krovu zgrade, u januaru 1969. godine. Zvanično su prestali da psotoje 1970.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa