13. oktobar 2022.13. okt 2022.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

U Trening centru Šabac potpisano pet ugovora za grantove

Centar za stručno usavršavanje (CSU) Šabac poseduje status javno priznatog organizatora aktivnosti obrazovanja odraslih JPOA, gde su u toku trenutno četiri akreditovana programa.

U Trening centru održava se obuka za osnove korišćenja računara, učenja engleskog jezika, postavljanje toplotnih panela i i upotrebe solarnih panela.

Danas je održana ceremonija potpisivanja ugovora za grantove pet dama koje su završile obuku i dobile grantove projekta SEED III, koji je usmeren na preduzetničke inicijative žena.
- Zahvaljujući austrijskoj Razvojnoj agenciji, danas smo imali zadovoljstvo da podelimo grantove ženama sa ovog područja za kontrolisanu ekološku proizvodnju gljiva, istakao je Hugo van Veghel.
Hugo van Veghel iz austrisjke Razvojne agencije i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić

Trening centar CSU predstavlja benefit za grad Šabac, ne samo zbog kreativnog prostora, nego, pre svega, zbog akreditovanih obuka za naše sugrađane, koje su deo lokalnog akcionog plana zapošljavanja.
- Uskoro će se pojaviti nove obuke zahvaljujući evropskim projektima kao što je 3E, obuke za viljuškare i zavarivače. Pozivam naše sugrađane da obrate pažnju kada se oglase pozivi za obuke i uzmu učešće u njima, jer daju rezultate, poručio je predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa