25. novembar 2022.25. nov 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Izložba "Lubarda – jedna priča" u Narodnom muzeju u Šapcu

U Narodnom muzeju u Špacu, u okviru manifestacije „Vinaverov svet 2022”, u organizaciji Fondacije Stanislav Vinaver, javnosti je do 23. decembra dostupna izložba slika Petra Lubarde pod nazivom „Lubarda – jedna priča”.

Postavku čine dela autora koja nisu deo stalne postavke u Legatu Petra Lubarde, niti su izlagana u ovom obimu, kao i dela iz umetničke zbirke Doma Vojske Srbije upotpunjena odabranim delima iz fonda Muzeja Jugoslavije, poklonjenim predsedniku SFRJ Josipu Brozu Titu. Pored slika i crteža na izložbi će se naći i arhivska foto-građa Kuće legata, do sada nepoznata javnosti, foto-arhiva Doma JNA, sada Medija centra „Odbrana”.


-Kultura jedne lokalne samouprave počiva na entuzijastima koji su spremni da žive za kulturu. Fondacija "Stanislav Vinaver" je okupila ljude spremne da doprinesu širenju kulture i umetnosti u svojoj zajednici, kao što je to učinjeno tokom ove godine kada su kroz saradnju povezane ustanove kulture u gradu. Narodni muzej, Biblioteka šabačka, Kulturni centar i Muzička škola tokom manifestacije "Vinaverov svet 2022" poštuju sve ono što je Vinaver kao euridta ostavio iza sebe kroz bogat program i povezivanje ustanova u Šapcu- rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.


Autorski tim postavke su kustoskinje Jelena Knežević iz Medija centra „Odbrana”, Dina Pavić iz Kuće legata i Ana Panić iz Muzeja Jugoslavije, dok je za vizuelni identitet kataloga i izložbe zadužena Aleksandra Kapor iz Medija centra Odbrana”.

Foto: Glas Podrinja

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa