Info

8. februar 2023.8. feb 2023.
N. Toholj (foto: Glas Podrinja)

N. Toholj (foto: Glas Podrinja)

Evropsko vaterpolo veče na Gradskom bazenu

Veče evropskog vaterpolo i sportskog spektakla na Gradskom bazenu je pred nama. Posle devet godina svi ljubitelji sporta imaju priliku da uživaju u jednom meču četvrtfinala evropskog takmičenja u kolektivnim sportovima, uživo, u svom gradu. VK Šabac od 20 časova dočekuje budimpeštanski Vašaš.

Pune tribine velika potpora (foto: Glas Podrinja)


U prvom meču favorit iz Mađarske bio je ubedljiv i veliki je favorit za plasman u polufinale, no to ne umanjuje spektakl u najavi, a osnovni cilj Šapčana je da se predstave bolje nego u mađarskoj prestonici.

-Nismo odigrali dobro tamo, znam da možemo bolje i uz podršku sa tribina uveren sam da možemo do pobede. Svaki trijumf je veliko postignuće, a imamo pravo da sanjamo kako možemo iskoristiti sve slabosti rivala i vratiti neizvesnost u dvomeč - rekao je trener Nemanja Ličanin.


Šabac je bio nekompletan u Budimpešti, nekoliko igrača je nastupalo nedovoljno spremno i sve se to odrazilo na konalan rezultat.

-Vašaš je sjajan tim, prvi favorit takmičenja, za mene svakako među osam najboljih u Evropi, ali imaju svoje slabosti. Siguran sam da imamo priliku da pobedimo, posebno ukoliko podrška i atmosfera bude kao u meču protiv Barselone. Zaostatak nije mali. Moramo igrati požrtvano svaki sekund, verovati u pobedu, nadati se čudu - naglasio je Kristijan Šulc, prvotimac Šapčana.


Vašašu će ovo biti 14. duel, a Šapčanima 12. u Evropi ove sezone. Mađari su nastupali u prvom i drugom krugu kvalifkkacija za Ligu šampiona, kao i plej ofu za elitno takmičenje, uz dva duela u osmini finala Evro kupa. Šabac je sezonu započeo u drugom krugu kvalifikacija za Ligu šampiona, nastavio u Evro kup drugoj rundi, potom osmini i sada četvrtfinalu drugog najjačeg evropskog takmičenja.

Vašaš je u Evropi ove sezone savladao: Sarajevo 37:2, Primorac 13:10, Steauu 10:3 i 18:13, holandski Het Ravin 15:6, Šabac 13:4 i 10:4, Savonu 9:8 i Crvenu Zvezdu 15:10, dok su poraženi od: Jadrana, Breše i u revanšu protiv Zvezde

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa