28. februar 2023.28. feb 2023.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Sastanak partnerskog foruma- plan razvoja Opštine Ljubovija 2024- 2030

U okviru procesa izrade Plana razvoja opštine Ljubovija 2024-2030. godine održan je prvi sastanak partnerskog foruma.
Ljubovija.info

Partnerski forum je konsultativno telo koje se uspostavlja za potrebe pripreme i praćenja sprovođenja dugoročnih planskih dokumenata od značaja za opštinu i predstavlja odličan instrument kako za konsultacije za izradu plana razvoja JLS tako i za stvaranje partnerstava u lokalnoj zajednici. Partnerski forum opštine Ljubovija uključuje predstavnike lokalne zajednice, javnog, privatnog i civilnog sektora.

Sastanak partnerskog foruma otvorio je Milan Jovanović, predsednik opštine. On je, između ostalog, istakao da je za opštinu Ljubovija od izuzetnog značaja da se izrada Plana razvoja opštine Ljubovija za period 2024-2030. godine odvija na transparentan način i da sve zainteresovane strane u lokalnoj zajednici treba da budu uključene u konsultativni proces.

Kako se proces izrade Plana razvoja opštine Ljubovija 2024-2030. godine sprovodi uz podršku projekta “Podrška unapređenju upravljanja i ekonomskog planiranja na lokalnom nivou u cilju ubrzanja sprovođenja ciljeva održivog razvoja u Republici Srbiji”, koji sprovodi kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP), uz finansijsku pomoć Republike Slovačke, učesnike partnerskog foruma je pozdravio i Siniša Biljman, predstavnik kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji.

Sa procesom izrade plana razvoja, učesnike partnerskog foruma je upoznala gospođa Snežana Selaković, konsultantkinja angažovana od strane UNDP-a.

Izrada plana razvoja odvija se u sedam faza. Opština Ljubovija se trenutno nalazi u drugoj fazi, koja obuhvata pregled i analizu postojećeg stanja.
Ljubovija.info

Aleksandar Renovčević, član Opštinskog veća i član Koordinacionog tima za izradu Plana razvoja opštine Ljubovija za period 2024-2030. je učesnike partnerskog foruma upoznao sa nalazima analize postojećeg stanja u opštini Ljubovija, koja je u prethodnom periodu urađena.

U poslednjem delu ovog sastanka otvorena je diskusija, koja je omogućila da se pribave dopunske informacije i komentari od učesnika partnerskog foruma, a u cilju unapređenja analize postojećeg stanja. Analiza postojećeg stanja treba da pokaže gde se opština Ljubovija trenutno nalazi kada su u pitanju stanje njenog razvoja i razvojni potencijali i da služi kao polazna tačka u planskom procesu.
Ljubovija.info

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa