24. mart 2023.24. mar 2023.
Predstavnici opštine Bogatić na čelu sa predsednikom Opštine Milanom Damnjanovićem (Foto: Mačvainfo.rs)

Predstavnici opštine Bogatić na čelu sa predsednikom Opštine Milanom Damnjanovićem (Foto: Mačvainfo.rs)

Predstavnici Opštine Bogatić odali poštu stradalim junacima

Predstavnici opštine Bogatić na čelu sa predsednikom Opštine Milanom Damnjanovićem, udruženja Subnor-a Bogatić, Mesnih zajednica Sovljak i Banovo Polje položili su cveće i odali poštu stradalim junacima i istinskim herojima naše otadžbine.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Opštine Bogatić Milana Damnjanovića, pre 24 godine, 24. marta 1999. godine, započela je agresija NATO na Srbiju, odnosno Saveznu Republiku Jugoslaviju.

Prema podacima Ministarstva odbrane Srbije, tokom vazdušne agresije NATO ubijeno je 2.500 civila, među njima 89 dece i 1.031 pripadnik Vojske i policije. Prema istom izvoru, ranjeno je oko 6.000 civila, od toga 2.700 dece, kao i 5.173 vojnika i policajaca, a 25 osoba se vodi kao nestalo.

Godišnjica tih strašnih i tragičnih događaja nas obavezuje da se sa pijetetom setimo svih nevinih žrtava koje su dale ono najvrednije u tom nametnutom ratu. Naši sugrađani Srđan Stančetić i Željko Andrić iz Banovog Polja i Nebojša Mijić iz Sovljaka ponosno su stali u odbranu časti otadžbine i junački položili svoje živote u borbi protiv šiptarskih separatista i NATO zločinaca. Iako je od tada prošlo toliko godina, slike i sećanja ne blede, naprotiv, rane su i dalje sveže i bole kao i prvog dana.

Neka im je večna slava i hvala, saopšteno je iz kabineta predsednika Opštine Bogatić.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa