19. maj 2023.19. maj 2023.
Foto: Škola primenjenih umetnosti

Foto: Škola primenjenih umetnosti

Izložba "Eho" Škole primenjenih umetnosti u Noći kulture

U okviru Noći kulture, koju organizuje Narodni muzej Šabac, sa ustanovama kulture, pojedinim školama i medijskom kućom Kopernikus Zapad, Škola primenjenih umetnosti prirediće izložbu fotografija 18 mladih autora Sekcije za fotografiju i digitalnu grafiku simboličnog naziva „Eho“ u subotu, 20. maja, od 18 do 23 sata.

Autor postavke, profesor u Školi primenjenih umetnosti Mihailo Simović, objasnio je da se „tematski opus izloženih radova kreće od minimalistički komponovanih detalja, izvučenih iz konteksta i svedenih do apstrakcije, preko portreta iznijansiranih emotivnih stanja, zatim lirskih prizora, prigušenih smirenih tonova, sve do dramatičnih perspektiva urbanog pejzaža“.

-To je izložba kojom se upotpunjuje obeležavanje značajnog jubileja za školu- 30 godina rada i kojom smo zakoračili u drugu deceniju saradnje sa Studentskim kulturnim centrom u Beogradu. Tamo je bila prikazana u martu, a sada će postavka biti pred šabačkom publikom- naveo je profesor u Školi primenjenih umetnosti Mihailo Simović.
D.D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa