24. maj 2023.24. maj 2023.
Ljubiša Pavković, legenda srpske harmonike gostuje u Šapcu

Ljubiša Pavković, legenda srpske harmonike gostuje u Šapcu

U četvrtak, 25. maja u 19 časova, u sali Kulturnog centra održaće se prvi događaj u okviru "Šabačke koncertne sezone 2023." Šabačka publika će imati priliku da uživo čuje jednog od najznačajnijih umetnika narodne muzike, dugogodišnjeg šefa Velikog narodnog orkestra Radio-televizije Srbije, harmonikaša Ljubišu Pavkovića.

U prvom delu večeri, gospodin Pavković će pričati o svom radu, karijeri, interpretativnom stilu ali i svojim vezama sa Šapcem, dok će u drugom delu druženja Ljubiša Pavković odsvirati neka od svojih najpoznatijih narodnih kola. Razgovor sa gospodinom Pavkovićem će voditi etnomuzikolog, dr Zdravko Ranisavljević, direktor ansambla narodnih igara i pesama Srbije "Kolo" iz Beograda.

Ceo svoj umetnički život Ljubiša Pavković je posvetio izučavanju srpskog i balkanskog folklora, otkrivajući njegove tajne i autentične muzičke vrednosti. Dobitnik je više priznanja za svoj rad. Nosilac je godišnje nagrade Radio Beograda iz 1991. godine. Nagrađen je nagradom “Zlatni beočug” 2007. godine za trajni doprinos kulturi Beograda. Uživa status istaknutog umetnika i nosilac je nagrade za životno delo. Za potrebe Radio Beograda, snimio je veliki broj najlepših pesama i igara koje se čuvaju u fonoteci ove kuće kao trajni snimci.

Ulaz na koncert je besplatan.


Ovaj događaj je deo "Šabačke koncertne sezone 2023" koju organizuje Centar za dobru muziku iz Šapca. Generalni pokrovitelj koncertne sezone je grad Šabac a sponzori su Elixir Fondacija i firma SET d.o.o. Donatori koncertne sezone su Lusi i Norm Hinman.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa