Info

2. jun 2023.2. jun 2023.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Održan sastanak sa roditeljima i ličnim pratiocima dece

Na poziv predsednika Opštine Ljubovija Milana Jovanovića u zgradi Opštinske uprave održan je sastanak na kom su bili prisutni predstavnici Društva za cerebralnu i dečju paralizu Ivanjica, lični pratioci dece, roditelji dece koja koriste usluge, kao i Vasilije Đukanović, direktor Osnovne škole „Petar Vragolić“ i Maja Andrić, direktorka Predškolske ustanove „Poletarac“, prenosi Ljubovija. info.Opština Ljubovija je ove godine iz budžeta opredelila četiri miliona dinara za uslugu ličnog pratioca.

Pružalac usluge sa kojom Opština ima potpisan ugovor je Društvo za cerebralnu i dečju paralizu Ivanjica, a uslugom su obuhvaćena deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

-Na teritoriji opštine Ljubovija uslugom je obuhvaćeno šestoro dece koja se nalaze u obrazovno-vaspitnim ustanovama i u tim ustanovama usluga ličnog pratioca se realizuje. Nadamo se da će usluga biti održiva i da će se nastaviti kao i do sada u kontinuitetu – rekla je Sanja Lišanin, diplomirani defektolog i stručni radnik na usluzi lični pratilac deteta u Društvu za cerebralnu i dečju paralizu Ivanjica.


Roditelji dece saglasili su se da usluga olakšava boravak dece u školi ili vrtiću i da su vidljivi rezultati njihovog napredovanja u razvoju.

-Zahvaljujem se predsedniku Jovanoviću i svima koji su došli na sastanak, jer su došli da vide kako ovoj deci da se pomogne. Ima napretka kod deteta, ali se nadamo da će ga u budućnosti biti i više. Mnogo nam znači što dete ima ličnog pratioca u školi – kaže Željana Vujić iz Gornje Orovice.


Od 1. novembra 2021. godine Opština Ljubovija počela je sa finansiranjem usluge ličnog pratioca deteta i uz očekivane rezultate nastaviće da traži dodatne načine kako da se ovoj deci olakša detinjstvo i podstakne njihov dalji razvoj, rekao je Jovanović.

-Ključno je da se vidi jasan napredak kod dece koja koriste usluge ličnog pratioca. Svima nam je cilj da se ta deca uklope u društvo, u školu, da im se pomogne u postavljanju temelja za samostalan život. Opština Ljubovija nastaviće i dalje da pruža podršku svoj deci, od sve boljih uslova u vrtiću do nagrada najboljim studentima – naveo je Jovanović.

G. P.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa