10. avgust 2023.10. avg 2023.
O. Stojanović (foto: Glas Podrinja)

O. Stojanović (foto: Glas Podrinja)

Sezona u novom formatu, Šabac na četiri fronta

Šabački vaterpolisti se u nekompletnom sastavu pripremaju za novu sezonu koja će biti igrana u izmenjenom formatu i sa drugačijim kalendarom. Stručni štab je ostao nepromenjen, predvodi ga mladi Nemanja Ličanin, uz asistenciju Emila Nikolića i Miloša Popovića. Cilj VK "Šabac Eliksir" je korak više u odnosu na prethodnu sezonu.

-Želimo u polufinale plej ofa najmanje i na finalni turnir Kupa Srbije. U Regionalnoj ligi želimo poziciju na sredini tabele, a prvi cilj u Evropi je grupna faza Evro kupa. Reprezentativci su dobili produžen odmor, uskoro će i oni da nam se pridruže - ističe Ličanin i dodaje da će sezona biti teža nego prethodna.

A. Barać (foto: Glas Podrinja)


-Novi Beograd se i ove sezone kvalitetom izdvaja, međutim svi su se pojačali. Crvena Zvezda je napravila tim za Ligu šampiona, Radnički je ponovo jak, Partizan je doveo nekoliko vrhunskih internacionalaca, Valis i Vojvodina su sklopili snažne timove, Novobeogradski vukovi će biti još snažniji.

Sezona startuje 16. septembra. Liga je proširena na 12 ekipa koje su podeljene u dve grupe. U prvoj fazi biće odigrano pet kola, potom se formira jedinstvena tabela, gde prvih šest formira plej of, a drugih šest plej aut grupu. U ovoj fazi sledi još osam mečeva kada se pravi raspored. Osam ekipe će u plej of, četiri u doigravanje za opstanak. Šabac je u grupi sa: Novim Beogradom, Partizanom, Vojvodinom, Starim gradom i Proleterom.


Prelazni rok

U Šabac Eliskir su ovog leta došli: Mačić (Primorac), Dragović (Budva), Novaković i Babić (Sava), Tomović (Nais). Ekipu su napustili: Marković (Primorac), Šulc (Radnički KG), Tubić (Posilipo) i Šaikutidinov (Rotor)


jedan od predvodnika: O. Stojanović (foto: Glas Podrinja)
D. B.

Najnoviji broj

21. septembar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa